Door het bericht te plaatsen over de belangrijkheid van snel internet in het buitengebied kregen wij een reactie binnen over een alternatief. Zonder ons ermee te willen bemoeien willen wij deze reactie integraal plaatsen zodat iedereen zo optimaal mogelijk geïnformeerd wordt en zelf een keuze kan maken. Bovendien is het wel zo netjes om ook de ‘andere partij’ aan het woord te laten. Hiermee sluiten we wat ons betreft deze discussie af.

Zie onderstaand de reactie van Two-iT, het bedrijf van o.a. Gertjan Smetsers uit de Felicitéstraat.
‘Als Two-iT lopen we nu al meer dan 3 jaar tegen de gemeentes Asten en Someren te roepen dat de glasvezel in het buitengebied niet nodig is. De kosten die bij de gezinnen en ondernemers neergelegd worden, zijnde € 1815,- voor een aansluiting, is uit den boze; een zelfde aansluiting bij Two-iT kost € 150,- en bij AirXS € 75,- (we zijn zelfs bereid dit nog verder te reduceren).Naast dat Two-iT al sinds 3 jaar actief is in Someren, Lierop, Asten en Heusden (hier komt op korte termijn Ospel en Mierlo bij) is ook AirXS in Someren-Heide, Sterksel en Someren actief.
Deze 2 bedrijven hebben al diverse malen aangeven bij de gemeentes dat het niet nodig is om te graven en dat wij een veel goedkopere oplossing hebben en dat we zelfs geld willen investeren om het dekkingsgebied nog groter te krijgen, zonder dat er weer door gezinnen en ondernemers geld uit de portemonnee verdwijnt.
De AirFiber verbindingen zoals Two-iT ze aanbied (www.airfibernu.nl) zijn een gedegen en veel goedkoper alternatief. Voor AirXS kunt u terecht bij www.airxs.nl. Uw mobiel heeft per slot van rekening ook geen kabel.
Ook KPN test momenteel in het buitengebied van Groningen met een draadloze oplossing (https://www.kpn.com/thuis/internet-buitengebied.htm).
Wij als Two-iT snappen niet dat opnieuw een torenhoge rekening voor iets wat tegenwoordig als levensbehoefte wordt gezien, betaald moet worden door mensen in het buitengebied en waarom??! Opmerkingen van raadsleden als “Klaar voor de toekomst”, “Glasvezel is de oplossing” zijn niet meer van deze tijd. Zelfs in de Kern zijn we niet klaar voor de toekomst daar ReggeFiber inmiddels eigendom is van KPN en een hoger snelheid dan 500/500Mbs niet meer mogelijk is, daar KPN een investeringsstop heeft afgekondigd op glas. 90% van onze klanten is al tevreden met de 10/10 Mbs verbindingen die we o.a. aanbieden.
Mocht u meer informatie willen neem dan gerust contact op met Andy Gribnau of Gertjan Smetsers van Two-iT via telefoon (0493 724954 / 06 25030456)’.