Voor de tweede keer op rij werd het – inmiddels elfde – Slaponline Lieropse Jeu de Boules Kampioenschap ‘indoor’ gespeeld. De immens grote bedrijfshal van Thwan van Gennip was voor een deel omgebouwd tot ‘Boulodrome’. Een Franse uitstraling met een prominente Eiffeltoren op de achtergrond en natuurlijk een groot terras waar onder behaaglijke temperaturen genoten kon worden van de verrichtingen van de 64 koppels. De kinderen vermaakten zich met voetballen op het betonnen veld of in de pannakooi. Ook kon er gestoepkrijt worden. Intussen zorgden Femke Gorissen en Jacqueline Hurkmans weer voor de mooiste creaties in hun schminkhoek. Zelfs volwassenen liepen op het einde van de dag geschminkt rond.
Het geld dat ’s morgens nog in de kas zat werd geschonken aan René en Michelle Manders. Zij gaan op 1 juni deelnemen aan de Alpe d’HuZes.
Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker. René en Michelle waren overigens door de deelnemende koppels het meest genomineerd.
De strijd op het – ook al elf jaar hetzelfde – ‘gouden’ zand kende vele verliezers maar natuurlijk ook winnaars. Uiteindelijk bleven er nog 4 koppels over in de halve finale (Harold Tijssen/Joost Raaijmakers tegen Niek Hurkmans/Rob Hurkmans en Gerard van Bussel/Kip van Lieshout tegen Koen Sijbers/Roel van Bussel. Dit resulteerde in een spannende finale tussen Gerard/Kip en Harold/Joost. De winnaars waren dezelfde als in 2011 en de verliezende finalisten van vorig jaar, Gerard van Bussel en Kip van Lieshout. Zij mochten de prijzen – waaronder spiksplinternieuwe bezem en handveger en blik – in ontvangst nemen.
Vanavond worden ze verwacht om het zand mee op te vegen want dat is het risico als je het Slaponline Jeu de Boules Toernooi wint. Tot vanavond.
Wij danken alle deelnemers en iedereen die heeft meegewerkt aan het weer slagen van deze elfde editie. Alleen hierdoor kunnen we slaponline in de lucht houden en ook nog ’s elk jaar een Goed Doel ondersteunen. Bedankt hiervoor!
Zie ook enkele foto’s van onze slaponline fotograaf Peter.

Uitslag vanaf kwartfinale
1. Henri van Lieshout en Gerard van Bussel
2. Harold Tijssen en Joost Raijmakers
3. Niek Hurkmans en Rob Hurkmans
4. Koen Sijbers en Roel van Bussel
5. Jan Bekx en Hans Verrijt
6. John Bollen en Jorg Beijers
7. Luuk Meulendijks en Bert van Lieshout
8. Rob van Dijk en Marcel van de Zanden