Er was even bedenktijd nodig, maar uiteindelijk heeft team Tuinfeest, de winnaar van de Lieropse Dorpskwis 2021, besloten om het winnende bedrag te doneren aan KIKA. Daar zijn wij als organisatie van de Lieropse Dorpskwis erg blij mee en het gewonnen bedrag staat inmiddels op de bankrekening van KIKA.

KIKA staat voor KinderenKankervrij. Elke 3 dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker.

Stichting Kinderen Kankervrij werkt sinds 2002 aan 100% genezing van kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Het doel is om dit percentage te verhogen naar 100%.

KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. (Bron KIKA).

Meer info vind je op de site van KIKA.

Ook dit jaar krijgt de winnaar van de Lieropse Dorpskwis op 30 september a.s. weer een geldbedrag van € 350,—, dat ze mogen doneren aan een goed doel of stichting/vereniging in Lierop.