Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit de gemeente Asten, Deurne en Someren en is geopend van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur in ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten. De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis

Van Johan van Lierop kregen we onderstand bericht…

De bezoekers hebben de weg naar ‘t Kwartier goed weten te vinden, want het was druk op de laatste twee bijeenkomsten. Bij het ACP van 7 november kunnen ze kennismaken met een tweede nieuwe gespreksleider na Theo Lankhorst, die op 2 oktober debuteerde: Monique v.d. Heuvel is dan  gespreksleider en gastvrouw.

Thema: ‘Rouw en verlies met dementie’
Het verlies van je gezondheid kan een rouwproces teweegbrengen. We noemen dit ook wel levend verlies. Op het moment van de diagnose begint dit proces al. Ineens is er het besef dat het niet meer beter wordt en dat het contact waarschijnlijk steeds verder gaat verminderen.

In eerste instantie heeft het veel impact voor de persoon zelf en daarnaast zeker ook voor naasten. Zeker als je merkt dat je dierbare steeds weer en meer geconfronteerd wordt met mentale achteruitgang. Dit kan veel gevoelens van rouw oproepen zoals boosheid, verdriet, onmacht en frustratie. Gespreksleider Monique v.d. Heuvel gaat hierover in gesprek met Noëlle Loomans, psychosociaal therapeut.

Voor meer informatie over het Alzheimer Café Peelland kun je contact opnemen met:
Petra Raijmakers – T: 06 – 40953730.

Zie voor verdere info de website.