Van Jack Swaanen kregen we onderstaand bericht…

“Carnaval is voorbij en vanaf Aswoensdag begint de vastenperiode. Vasten als voorbereiding op het paasfeest.

De veertigdagentijd valt in onze streken altijd samen met het begin van een nieuwe lente, tenzij Pasen heel vroeg valt. Zoals de gehele natuur vol fris leven wordt (lammetjes, eerste bloemen, jonge knopen aan de bomen…) wil men ook opnieuw fris beginnen, doet men de grote schoonmaak, willen christenen hun geloof opfrissen.

Tegenwoordig is deze periode niet meer vanzelfsprekend, alhoewel veel mensen zich aangesproken door een bepaalde manier van “vasten”.

Op deze avond kijken we terug naar het “vasten” van vroeger en hoe nu de vastentijd wordt beleefd. We kijken naar andere vormen van “vasten” maar ook naar gewoontes in andere culturen en geloofsovertuigingen.

We staan stil bij het feit dat “vasten” niet alleen minder eten betekent maar dat “vasten” ook mentaal iets met je doet. Je wordt mentaal sterker en je merkt dat andere beslommeringen in je leven een andere betekenis gaan krijgen.

De thema-avond vindt plaats op donderdag 2 maart om 20.00 uur in de bijzaal van de kerk in Asten (toegang via de hoofdingang). Er zijn geen kosten aan verbonden maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.

U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar: j.swaanen@rkfranciscus.nl.

U kunt ook bellen naar diaken Jack Swaanen (06 – 54 955 942) of een briefje in de brievenbus van de pastorie te doen”.