Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit de gemeente Asten, Deurne en Someren en is van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Van Johan van Lierop kregen we onderstand bericht…
Gelukkig wisten de mensen op 7 maart de weg naar de nieuwe locatie – ’t Kwartier, Kerkstraat 10 in Asten – te vinden. Na het zware thema palliatieve zorg/euthanasie/ vrijwillige terminale zorg, volgt op 4 een april het thema Leefstijl: bewegen – gezondheid – voeding.

Wat is de invloed van leefstijl op dementie?
Dementie overkomt je, het valt niet te genezen. Wat doet je manier van leven met de voortgang van het proces van dementie? Daarover gaat gespreksleider Jac Huijsmans in gesprek met Peter Bakens, publicist en oud-docent HBO-Verzorging.

Onderwerpen die in het gesprek aan de orde komen zijn voeding, bewegen, mondverzorging, sociale contacten, verkeersdeelname, etc. Ze zullen inzoomen op een heel bijzondere manier van bewegen: zwementie.

Tweede keer op nieuwe locatie
Het zal voor de vaste bezoekers en voor de vrijwilligers van het Alzheimer Café wellicht even wennen zijn aan de nieuwe locatie. Het Café vindt plaats in de grote zaal. Ook hier is het eerste kopje koffie op rekening van het Alzheimer Café; overige drankjes zijn voor eigen kosten. De vrijwilligers doen er verder alles aan om de vertrouwde, veilige sfeer die er was in De Beiaard ook in ’t Kwartier te realiseren. 

Voor meer informatie over het Alzheimer Café Peelland kun je contact opnemen met:
Petra Raijmakers – T: 06 – 40953730.

Zie voor verdere info de website.