Oud-Lieroppenaar – en nog steeds steeds actief in Lierop – Theo van Heugten (66) ontving vandaag de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Theo is ruim vijftig jaar verbonden aan mannenkoor A Capella Lierop. Binnen het koor staat hij bekend als duizendpoot. Vele functies heeft hij in de loop der jaren bekleed bij A Capella waaronder dertig jaar die van bestuurslid. De afgelopen twintig jaar staat hij als dirigent iedere twee weken voor het koor om onder zijn leiding de Heilige Mis in de Koepelkerk muzikaal op te luisteren. Dit doet hij met veel overgave en op geheel vrijwillige basis. In zijn rol als dirigent dwingt hij bij alle koorleden veel respect af en heeft hij een unieke band met pastoor Jan Zwirs met wie hij iedere mis voorbereidt. Als het koor wordt gevraagd om een uitvaartdienst te begeleiden is hij ook de persoon die, in overleg met de familie, de afscheidsdienst samenstelt. Zijn grote betrokkenheid bij A Capella toont Theo als vrijwilliger bij de organisatie van de grote jaarmarkt, een evenement dat jaarlijks vele bezoekers naar Lierop trekt.

Verder is hij al 25 jaar actief in het Comité Sint en Piet Someren. Zowel als bestuurslid en als Goedheiligman zet hij zich belangeloos in voor jong en oud.

Oorspronkelijk was gepland de onderscheiding uit te reiken tijdens het jaarlijkse St. Ceciliafeest in november 2020. Helaas kon dit feest wegens corona niet doorgaan en daarom vond de uitreiking plaats tijdens de Lintjesregen 2021.

Namens slaponline feliciteren wij Theo met deze onderscheiding.

Bron: Siris.

Zie ook de foto’s.