Toon Hesius is al ruim 25 jaar vrijwilliger bij voetbalvereniging SV Lierop. In de loop der jaren heeft hij zich op veel fronten ingezet voor deze voetbalclub. Zijn verdiensten lopen uiteen van bestuurslid tot jeugdleider.

Hij was onder andere oprichter en coördinator van de onderhoudsploeg van SV Lierop; nog steeds zorgt hij samen met zijn ploeg dat het sportpark er netjes bij ligt. Als lid van de sponsorcommissie helpt hij mee de club financieel gezond te houden. Hij is actief in de jubileumcommissie en staat regelmatig als scheidsrechter op het veld.

Carnaval draagt Toon een warm hart toe. Al jaren is hij verantwoordelijk voor de organisatie van de optocht van CV ‘Kaauw Voetjes’. Om carnaval in Lierop levend te houden is er een ‘commissie nieuwe stijl’ opgericht waar hij een fanatieke deelnemer van is.

Naast zijn vrijwilligerswerk voor de voetbal- en carnavalsvereniging staat Toon klaar voor alle verenigingen en activiteiten binnen Lierop. Hiermee levert hij een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in het dorp.

Het lintje is op afgelopen zaterdag 16 oktober uitgereikt door burgemeester Blok tijdens de viering van het 75-jarig jubileum van SV Lierop.

Foto’s gemaakt door Toine Welten staan in onze slapgalerij.
Zie eventueel ook de foto’s die Anna van Extel en Rob Fritsen maakte namens Siris.
En het filmverslag van Siris.