Op zondag 4 september wordt de zesde editie van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” verreden. Een toertocht op uitnodiging voor artiesten, oud-profs en bekende sporters.

De start zal plaatsvinden bij Nirwana en de finishlijn is te vinden bij Landal op de legendarische Cauberg in Valkenburg. Onder aanvoering van initiatiefnemer Guus Meeuwis stappen o.a. ook zijn collega’s René Froger, Leo Alkemade en rapper Diggy Dex op de racefiets. Ook de schaatstweeling Michel en Ronald Mulder behoort tot de deelnemers.

Verder komen ook de tafelgasten van het Wielercafé aan de start dat een dag eerder – op zaterdag 3 september – in De Ruchte wordt gehouden. Bij dit Wielercafé zullen tijdens het eerste deel van de avond vier ex-beroepsrenners aanschuiven die uitkwamen voor de legendarische Raleigh-wielerploeg: Olympisch en wereldkampioen Hennie Kuiper, Johan van der Velde, de Belg Ludo Peeters en de Duitser Klaus-Peter Thaler.

In het tweede deel van de avond gaan Jeroen Blijlevens, Michael Boogerd, Erik Dekker en Peter van Petegem in discussie met de presentatoren Rien van Horik en acteur Leo Alkemade, die ook een aantal wielerliedjes van zijn CD “In het Wiel” ten gehore zal brengen.

Ook de quiz “Petje op, petje af” (in samenwerking met sponsor Kwaremont) maakt deel uit van het avondprogramma dat om 20.00 uur begint.

De entreeprijs bedraagt € 20,00, waarbij een pauzedrankje is inbegrepen. Kaarten voor deze unieke wieleravond zijn te bestellen via de Ruchte.