Weinig Lieropse artiesten maar wel schitterende Bonte Avonden. Dat was de slotconclusie van vele bezoekers. Bij de opening deed voorzitter Thieu van de Boogaart een oproep om volgende jaren weer meer aanbod te krijgen van jeugdige cabaretgroepen of dappere eenlingen die tijdens de Bonte Avonden voor een Lieropse invulling kunnen zorgen. Nu zorgde SLAP – buiten de jeugd en Démarrage – voor de Lieropse inbreng. Zij mochten de avond afsluiten en deden dat met twee strijkende heren (Jan van Gastel en Frank Hurkmans) die niet hielden van verfroemelde was. Daarbij bespraken zij tijdens het strijken aan de hand van hun ‘wasgoed’ de politiek en andere Lieropse aangelegenheden. Een en ander steeds onderbroken door een 4-regelig tussenlied waarvan de laatste regel ‘maar da is nie zo errig as verfroemelde was’ door de zaal uit volle borst meegezongen werd. Dit alles begeleid door gitarist Ad van Heugten die zich af en toe moest bemoeien met de twee strijkers. Een mooi optreden na al het buitendorps geweld. Ook het slotlied ‘Vier Carnaval bij de Kaauw Voetjes’ werd door het trio van SLAP op een voortreffelijke manier neergezet.
Verrassende presentator van deze Bonte Avonden was deze keer Boer Bart, ook wel bekend als ‘Sprinkhaan’. Hij was de openbaring van de avond en presenteerde helemaal op ‘zijn manier’ en dat beviel iedereen uitstekend, ook schoonvader Jos.
De avond werd na de opening door voorzitter Thieu en Prins Paul (waarvan zaterdag de skepter door de jeugd gestolen was) traditioneel geopend door de Jeugd van de Kaauw Voetjes. Hun optreden begon met een filmpje waarop de internethype ‘Mannequin Challenge’ in levende lijve te zien was. De jeugdraad en grote raad van elf met hun hoogheden stonden als pasoppen zo stil. Een mooi gezicht. Met ‘waar is dat feestje’ kwamen vervolgens 18 ‘jeugd’kaauwvoetjes het podium op om zingend en dansend met mooie lichteffecten hun feestje te vieren.
Een vast item op de Bonte Avonden is twee professionele optredens van Démarrage. Ook in deze editie waren zij weer in vorm. Het eerste optreden gingen ze ‘Back to Disco’ en na de pauze kwamen ze terug met ‘The Mask’ waarbij de grime-dames zich volop hebben kunnen uitleven. Prachtig! Ook de dames van Démarrage die de artiesten begeleiden van achter in de zaal tot het podium is een positieve zet van de organisatie.
Na het eerste optreden van Démarrage kwam de groep ’t Lupt Oit de Hand uit Liessel op het podium. Zij brachten hun cabaret-act, gebaseerd op golfperikelen met veel kak. Interactie met het publiek was er bij het onthullen van hun nieuwe golfbaan ’t Holletje. Vrijdag was het Lieke van Gastel en zaterdag Annie Sanders, moeder van… die voor de onthulling zorgden.
De absolute topper van de avond was Rob Scheepers uit Sterksel. Als Bakker Frits Sprits wist hij de zaal helemaal plat te spelen. Zijn interactie met het publiek is zeldzaam goed en scherp. Dit bleek zowel op vrijdag als op zaterdag met telkens andere personen die hij op de korrel neemt (de klos zijn).
De pauze eindigde met de klanken van de Koepelbloazers die ook deze avond weer lieten horen wat ze allemaal in huis hebben. Daar kunnen we best trots op zijn!
Na het tweede optreden van Démarrage was het podium voor de Helmondse cabaretgroep Peperclip. Zij hadden de zaal met hun zang en gezanik binnen no time op hun hand. Vooral hun nummer ‘Tis altijd wa’ werd bijzonder gewaardeerd en meegezongen. Interactie met het publiek zien we tegenwoordig steeds meer bij de artiesten en ook deze groep deed hieraan mee door een (mooi) meisje in de zaal op te zoeken en op het podium te halen. Al met al een bijzonder geslaagd optreden van deze ‘Helmonders’.
De tweede topper op deze avond was Berry Knapen. Volgens Boer Bart 9x Zuid-Nederlands Kampioen Tonpraten plus diverse Publieksprijzen; 7x Brabants Kampioen Tonpraten en 6x Publieksprijs Brabants Kampioenschappen Tonpraten. Hij is afgestudeerd aan de Narren Universiteit Limburg en mag zich als eerste Brabander Doctor Humoris Causa noemen. Niet de minste dus. Deze keer stond hij als wasmachinemonteur in (langs) de ton en met zijn typische Knapen-humor wist hij de zaal van het begin tot het einde te boeien.
Hierna was het de beurt aan SLAP waarna de avond afgesloten werd met de Grande Finale die deze keer geen vol podium nodig had vanwege de weinige Lieropse artiesten.
Zie ook de foto’s van onze Slaponline fotograaf.

Voor foto’s van de belevenissen bij het maken van de Prinsenfoto’s bij ED en bezoek van KV aan de Plekkers kun je natuurlijk weer terecht op de website van de Kaauw Voetjes.