Komend weekend is Lierop weer in de ban van het Nirwana Tuinfeest. De weersvooruitzichten zijn uitstekend. Deze week alvast een voorproefje van de optredende acts op Slaponline.

Te beginnen met vrijdag. Een afwisselend programma waar de gitaren overheersen. De winnaars van het Eurosjopper festival openen dit Tuinfeest in de Multitube tent. Edelhout heeft dezelfde invloeden als de afsluiter van vandaag, Wolfmother. Ongetwijfeld zijn deze Helmonders er trots op dat ze op dezelfde dag spelen als hun helden. En ze brengen een Hammond mee, dus spektakel gegarandeerd.

Ramkot uit België mag het vernieuwde hoofdpodium ontmaagden en hopelijk is het stevig gebouwd want dit trio gaat rammen.

Na deze rockers treedt er weer een trio aan, 3 Eyed Kids. Een opvallende en verrassend muziekstijl, een mix van hip-hop en metal. Het is nog vroeg op de dag maar er mag al gedanst worden.

The Vices zijn in een paar jaar tijd uiterst populair geworden. De reden hiervoor is o.a. hun opvallende mix van diverse muziekstijlen, met als voornaamste invloed Britpop. Terecht dat zij op het hoofdpodium staan.

Eut is een band die je zeker moet zien. Originele muziek, even wat anders na al het gitaargeweld. Een grote rol voor de synthesizer en de eerste band met een zangeres dit Tuinfeest.

En dan gaan we door naar de volgende zangeres, Kovacs. Het gemiddelde Nirwanapubliek is wel gevoelig voor hitjes en die heeft Kovacs wel een paar. Maar ook zonder hits zal dit ongetwijfeld een memorabel optreden worden. Op haar laatste album zingt ze een duet met de zanger van Rammstein maar die zullen we in Lierop niet zien.

Vond je Kovacs te rustig? Dan maar snel naar de tent waar The Paceshifters al hun energie er uit gooien. Snel, hard, energiek.

En alsof dat nog niet hard en snel genoeg was staat Peter Pan Speedrock klaar. Ze stopten een tijd geleden maar ze hebben nog zoveel die-hard fans dat ze toch nog regelmatig optreden. Hoogst waarschijnlijk de band met de meeste optredens op het Nirwana Tuinfeest. En het verveelt nog steeds niet.

Na het gitaargeweld volgen nu de drumbeats. Kraantje Pappie was enkele jaren geleden ook op het Tuinfeest en hij mag weer terugkomen. De Multitube Stage wordt omgebouwd tot een feesttent, allemaal die handjes in de lucht.

Voor de vrijdag afsluiter zijn kosten noch moeite gespaard. Wolfmother helemaal uit down under. We gaan terug naar de jaren ‘70 en daar is niets mis mee. Led Zeppelin, Black Sabbath, The Who, er zijn slechtere invloeden te bedenken. Met name de hits zullen enthousiast ontvangen worden.

Ton

Zie ook eventueel de foto’s die Peter Maas namens ons slaponline-team van de opbouw maakte (en de foto’s van vorig jaar).