De redactie bestond uit: mej. Ph. van Veen, P. Cortooms, W. Hurkmans, A. Kuijpers, Th. Maas

Secretariaat: mej. M. van Helden.

– De redactie van de Koepel heeft een onderhoud gehad met diverse besturen over de inhoud en de kopij van de Koepel. De redactie vindt dat het blaadje toch een bepaald aantal pagina’s moet hebben, wil het blaadje blijven voortbestaan. Er is voldoende behoefte aan het blaadje, een groot aantal gezinnen is geabonneerd, de verenigingen zullen dus samen met de redactie voor voldoende inhoud moeten zorgen. De medewerking van de besturen wordt op deze avond heel duidelijk toegezegd. Men heeft het ook nog over de inhoud. Is de redactie te kritisch ingesteld? Dat bleek niet. De artikelen van Toon Cortooms ‘Goedendag’ worden ter sprake gebracht. Men was het niet altijd eens met de inhoud, maar vond toch dat het zonder veranderingen en weglatingen van de redactie geplaatst moest worden. Iemand merkte op, dat deze artikelen ook elders gelezen worden, mag men dan de minder goede dingen van Lierop wel laten horen?

– Het gilde St. Antonius Abt feliciteert Frans van Eijk die op kermismaandag koning is geworden en spreekt de hoop uit dat Frans de verplichtingen die het koningschap met zich meebrengt zal volbrengen, waaraan ze overigens niet twijfelen.

– Toon Cortooms heeft het over de weerstanden die hij schijnt op te roepen naar aanleiding van de stukjes die hij schrijft voor de Koepel. Hij begrijpt het niet zo goed. Als hij het beleid van de pastoor aanvalt, doet hij dat omdat dit beleid bij bijna elke Lieroppenaar sterke weerstanden oproept. De pastoor heeft namelijk niet alleen in kerkzaken veel te zeggen, maar ook bij zaken die de school en de huizenbouw in Lierop aangaan komt hij iedere keer weer naar voren. Verder heeft Toon het over de economie. Hij laat vooral een kritisch geluid horen, wat natuurlijk niet bij alle mensen even goed aankomt.

– De secretaris van het N.K.V. meldt dat er binnenkort een kaderbijeenkomst is met als onderwerp ‘de vakbeweging in een roerige tijd’ .

– De K.A.V. is op 13 oktober met haar winterprogramma begonnen. Pastoor van de Velden sprak over de veranderingen in de kerk. Mevr. Oomen las het jaarverslag voor en mevr. Van Lierop het kasboek. Mevr. Knaapen nam afscheid van het bestuur en mevr. van Moorsel kwam in het bestuur.

– In gehoord…. gezien…. gelezen…
Dat het nieuwe Wit-Gele Kruisgebouw op 31 augustus is aanbesteed.
Dat M. van Oosterhout de laagste inschrijver was met ’n prijs die nog iets beneden de begroting lag.

– De K.P.J. heeft op 10 oktober een dropping en verzoekt de jongere leden om toestemming van hun ouders.

– Mevr. A.H. Kuijpers, welfarewerkster, meldt dat het Nederlandse Rode Kruis met haar actie voor de aanschaf van een nieuw hospitaalschip J. Henri Dunant II, op 14 oktober ruim 7 miljoen gulden in één avond bij elkaar heeft gebracht. Hier werd de huis-aan-huis collecte volledig verzorgd door de leden van de voetbalclub, en werd een bedrag van fl.658,55 bijeengebracht.

– De kabouters en de gidsen zijn op kamp geweest in Nuenen bij de familie Coolen-Vlemmix. Er volgt nog een mededeling voor de ouders. De gidsenleiding is er in geslaagd om op zaterdagmiddag van 16.00  tot 17.30 uur groep te houden. De gidsen kunnen dan allemaal voor 18.00 thuis zijn. Vele ouders waren er op tegen dat de meisjes pas ’s avonds om 21.00 uur thuis kwamen. De gidsenleiding hoopt dat deze verbetering tot nieuwe aanmeldingen zal leiden voor meisjes tussen 11 en 14 jaar. Echt niet ouder, wanneer ze 15 worden, wordt van hen als gids afscheid genomen.

– Onder ‘Ingezonden’ een verslag van een belangstellende met een wit boordje, die gehoor gegeven heeft aan de uitnodiging van Nirwana om hun ‘ondergrondse’ activiteiten zelf maar eens bij te wonen. Zijn indrukken waren geheel niet slecht. Hij werd meteen tegemoet getreden door twee langharige jongeren en uitgenodigd plaats te nemen aan een tafeltje, zittende op een stoel die in overvloed aanwezig waren omdat het grootste gedeelte op de grond zat. Dus eigenlijk geen ondergrond manifestatie maar op de grond. Onder het genot van keiharde muziek en een lekker zoet ruikende atmosfeer, zittend of liggend onder diverse kleuren of bijna geen licht, lekker relaxen. Schrijver van het artikel heeft grote waardering gekregen voor hun ondernemingsgeest en werk en hoopt dat de jongeren zo spoedig mogelijk mogen slagen in het verwerven van een eigen tehuis, want daar hebben ze recht op.

– Op zaterdag 31 oktober wordt een inzamelingsactie gehouden van gebruikte kleding voor enkele ziekenhuizen in Pakistan.

– De laatste tijd schijnt de verkennersblokhut het doelwit te zijn van vandalisme. Men is zeer verontwaardigd dat er in Lierop nog mensen te vinden zijn die hun plezier zoeken in dergelijke baldadigheid ten nadele van de jeugd. Er wordt de ouders gevraagd hun medewerking te verlenen, dat dit niet meer gebeurt.

– De Bosgalm feliciteert hun directeur, Frans van Eijk, die met kermismaandag Schutterskoning is geworden.

– De Fanfare neemt op 15 november deel aan het concours te Rosmalen en komt uit in de 3e afdeling. Er moet een vrij en een verplicht werk uitgevoerd worden en als er voldoende punten verzameld worden, gaan ze door naar de 2e afdeling. Noud Wellens heeft te kennen gegeven het directeursschap van de fanfare niet meer te willen aanvaarden in verband met zijn gezondheid. De fanfare dankt Noud nogmaals hartelijk voor het vele werk voor de fanfare, dus voor de gemeenschap.