Van Kirsten Jansen, onderwijsassistent op ’t Rendal kregen we onderstaand bericht…

“We zijn super trots dat we op maandag 19 april een officiële VierKeerWijzer school zijn geworden, een bijzonder moment voor ons.
We zijn de tweede officiële VierKeerWijzer school in Noord-Brabant. Dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan en we delen dit nieuws dan ook graag.Op ’t Rendal hebben we bewust gekozen om te werken volgens de methodiek van VierKeerWijzer omdat deze perfect aansluit op onze missie en visie, waarbij onze kernwaarden: prikkelend, duurzaam, betekenisvol en eigenheid volledig tot hun recht komen.

De methodiek van VierKeerWijzer biedt meer dan 100 uitgewerkte thema’s voor de groepen 1 t/m 8. De structuur van VIER stappen creëert een doorgaande lijn door de school en de kerndoelen worden in een duidelijke opbouw in de verschillende leerjaren aangeboden.

De nadruk ligt op het samen verzamelen van kennis en de vaardigheden van de 21ste eeuw.
Onze kinderen en leerkrachten gebruiken hun talenten, kinderen zetten deze in tijdens keuze-activiteiten. Kennis wordt gevisualiseerd op de themamuur en in de kennistest aan het einde van het thema komt alles samen! Kortom een werkwijze waar kinderen tot hun recht komen”.

Zie ook foto’s die Eric Driessen namens Siris maakte en het bericht van Twan Linders in het ED van gisteren.
Harrie van Horik maakte onderstaand interview.