Vanmiddag is Willy Looijmans koning geworden van Gilde Onze Lieve Vrouw van de Zeven Weeën. Hij volgde Gerard Geutjens op, die 2 jaar geleden nog voor de tweede keer op rij koning werd, maar helaas is overleden. Stefan van Heugten herdacht hem voorafgaand aan het Koningschieten.

De eerste shutters zijn traditiegetrouw ‘de overheid’, in dit geval pastoor Steijaart, burgemeester Dilia Blok en wethouder Koert Kusters die een thuiswedstrijd had. Ook onze oud-pastoor Jan Zwirs was aanwezig en mocht als gildeheer ook een schot wagen. Oud huisarts Ferd Raaijmakers was net te laat om mee te schieten.

Een select gezelschap van vier schutters deed dit jaar mee om de vogel eraf te schieten en zo Koning te worden. Twee van hen, Jan van Seggelen en Willy Looijmans, waren niet van plan om mee te schieten, maar werden op het terrein overgehaald om toch deel te nemen (hoe meer zielen hoe meer vreugd, toch). Dat dan uiteindelijk Willy bij het 137e schot de vogel eraf schiet was heel apart. Dit betekent echter wel dat hij de komende twee jaar een gildepak moet dragen om het gilde als koning te vertegenwoordigen.

Ook de traditionele gokschut was natuurlijk aanwezig. Willem Hurkmans was bij hen de winnaar omdat hij het dichtst bij de tijd zat dat de vogel viel

Zie ook de foto’s in onze slapgalerij die we van Eric Driessen (Siris) kregen.