De Jaarmarkt, georganiseerd door mannenkoor a Capella i.s.m. Organisatiebureau van Aerle b.v., begint een begrip te worden in ons Lierop. Alles zat mee afgelopen zondag. Eindelijk was er volop zon, een heerlijke sfeer, prima vermaak voor iedereen, kortom alle ingrediënten waren weer aanwezig voor een zeer geslaagde editie van de Jaarmarkt 2023.

Ruim 150 kramen sierden de kom van Lierop, vele toeschouwers schuifelden gezellig langs deze kraampjes, enkele ook bemand door dorpsgenoten, op zoek naar historie van weleer, hedendaagse kleding of kleine hebbedingetjes etc. etc.

Er was vermaak voor de ‘kids’ met onder andere een springkussen, draaimolen en trampolines. Het kerkplein was traditioneel omgetoverd tot een aantrekkelijk terras. Vanaf 9 uur ’s ochtends zaten de eersten al aan de tafeltjes met koffie en een heerlijk stuk appelgebak. Helaas was er dit jaar geen optreden van de jeugdslagwerkgroep van fanfare St. Willibrordus, maar ze hebben beloofd dat ze er volgend jaar weer bij zijn.

De Grumpy Old Men, met in hun midden ons koorlid Willie Honings, waren wel van de partij en hoe!! Ze speelden de pannen van het dak, heerlijke nummers die pasten bij het weer en de sfeer op ons Horecaplein. Het terras liep vol als Grumpy Old Men weer begonnen te spelen.

Onze mannen van het koor pasten ondertussen op de auto’s en elektrische fietsen en onder de pagodetenten bakte Meesterbakker Boy van de Pol vol overgave heerlijke hamburgers of braadworsten. Ook een lekker koud pilsje of een glaasje fris was een aanrader deze middag. Marij (van Goof) gooide al haar charmes in de strijd met de verkoop van onze “Lierupse Neutjes”. Het werd een groot succes!

Dank aan alle koorleden en hun eega’s voor jullie inzet. Dank aan de bewoners die grensden aan de route van de kramen voor jullie begrip.
Tot slot dank aan alle toeschouwers, hopelijk weer tot volgend jaar!!

Erik Hesius
Mannenkoor a Capella

Zie de foto’s van Eric Driessen in onze slapgalerij en de filmimpressie van Siris.