De meerdaagse ZLM Tour, onderdeel van de UCI Pro Series, trekt ook dit jaar weer over Somerens grondgebied.

De wedstrijdkaravaan komt op vrijdag 9 juni tijdens de derde etappe van Schijndel naar Buchten door de dorpskom van Lierop.

De eerste tussensprint is gelegen op de Kerkendijk (ter hoogte van de Musschotseweg).

De route op Somerens grondgebied is als volgt: vanuit Ommel via de Dijkstraat-Laan ten Boomen-van Dongenstraat-Somerenseweg-Lieropsedijk-Loovebaan-Kerkendijk-Nederweertseweg en Booldersdijk naar Nederweert.

De doorkomsten staan gepland tussen 13.55 en 14.15 uur.

Voor de sprinters uit de World Tour-ploegen is de ZLM Tour een laatste test voor de Tour de France. Aan de start komen onder andere de teams van Jumbo-Visma, DSM, Alpecin-Deceuninck en Astana (met Mark Cavendish).

Voor de beveiliging heeft de organisatie ook de hulp van TSC Solo ingeroepen. De vereniging is nog op zoek naar wielerfans die op die vrijdagmiddag tijdens de doorkomst in de gemeente Someren in dat korte tijdsbestek als post willen fungeren (bel Rene 0655377793).

In 2016 vond de start van de slotetappe van de ZLM Tour in het centrum van Someren plaats.

Er zijn inmiddels oriënterende gesprekken geweest met organisator Libéma Profcycling en de gemeente Someren om te bekijken of er in de nabije toekomst opnieuw een start van een etappe mogelijk is.