Door het bericht van 4 augustus 2021 dat de besmettingen terug liepen waren we nog hoopvol dat het Tuinfeest door zou kunnen gaan, Die hoop bleek later in die maand echter vergeefs te zijn geweest.  

Ook op 4 augustus 2021 vond na een lang traject van misverstanden en klachten, zoals o.a. het om moeten fietsen van de schooljeugd, de (her)opening van de Steemertseweg plaats. Het ziet er weer pico bello uit en er is zelfs schooljeugd die de alternatieve route van toen nog steeds fietsen omdat het goed bevalt.

Op 5 augustus gaf het gemeentebestuur nog maar eens in het ED aan dat ze MAC bleven steunen. Er werd een krediet voorgesteld van €40000,- om diverse onderzoeksrapporten aan te kunnen vragen voor een nieuw bestemmingsplan van het circuit De Herselse Bossen.

Op 7 augustus werden de foto’s van de nieuwe urnenkeldertjes op het kerkhof getoond die een aantal vrijwilligers in 14 dagen tijd hadden opgeknapt zodat ze voortaan onderhoudsvrij zijn.

In een tijd dat vanwege de besmettingen nog weinig kon had Nirwana een creatieve invulling bedacht waar met inachtneming van de coronaregels toch iets georganiseerd kon worden. Het werden 3 uitverkochte Borreltuinen! De laatste vond plaats op 10 augustus 2021. Het werden bijzonder geslaagde middagen. Men kon weer genieten!