In het altijd gezellige Lierop begon het avontuur van De Smijters. Een verhaal dat startte als een onschuldige hobby van de gebroeders Maas – Frits, René en Wim – en Rachelle, de dochter van Frits. Samen vonden ze hun weg naar de wereld van bierbrouwen, een activiteit die ze vooral in de garage bij Frits in Lierop ondernamen, onder het genot van een goed glas bier natuurlijk.

Op 29 mei 2021 kwam het langverwachte moment: het eerste vat van hun eigen brouwsel was een feit. Vol verwachting werd het eerste biertje geproefd, maar de reacties waren aanvankelijk niet mals. “Niet te drinken!” en “Dit bier is om weg te smijten tijdens een festival” waren de reacties.

En zo ontstond de naam ‘SMIJTER’.

De Smijters lieten zich niet uit het veld slaan. Ze gingen door met experimenteren, verzamelden informatie en stukje bij beetje begon hun bier te transformeren van iets dat je liever weggooit naar een echt goed biertje! De focus kwam te liggen op de Smijter Tripel, het eerste recept dat constant werd bijgesteld en uiteindelijk uitgroeide tot een topbiertje. Daarna volgden de Blond, Dubbel en Quadrupel.

Eén van de Smijters, Rachelle, stak zelfs de grens over en vestigde zich in het verre Canada. Ook daar ging het brouwavontuur door, en zo ontstond “De Smijter Internationaal”. Of je nu in Lierop bent of in Halifax, er wordt continu gewerkt aan het perfectioneren van recepten en het brouwen van vernieuwende bieren.

Inmiddels hebben De Smijters hun Smijter Tripel laten brouwen bij een huurbrouwerij. Hierdoor kan hun bier nu officieel verkocht worden. In samenwerking met Evelien, dochter van Frits en Flavio van Slagerij Hegeman te Aarle-Rixtel hebben ze een vast verkooppunt weten te realiseren en is de verkoop van De Smijter vanaf dit jaar ook echt begonnen, maar natuurlijk ook te bestellen via de gebroeders Maas.

Dus… Zoek nie wijter, vat unne Smijter!

Volg De Smijters op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van hun brouwavonturen.

Voor bestellingen en meer informatie kun je contact opnemen via smijters@outlook.com.

Proost,
De Smijters