Van Ben van Bussel kregen we onderstaand bericht…

2024 staat in het teken van 80 jaar bevrijding, 50 jaar Frank Doucetteherdenking en de aankomst en overdracht van het vrijheidsvuur.

Het betreft de volgende data:

• Maandag 6 tot en met woensdag 8 mei: project op basisschool ’t Rendal over het thema in de vorm van een Power Point Presentatie, een tocht door de kern van Lierop, een bezoek aan het onderduikerskamp en afsluitend op woensdag 8 mei om 11.45 uur kinderherdenking met kranslegging bij het Frank Doucettemonument.

• Donderdag 19 september: aankomst en overdracht van het vrijheidsvuur de Peel dat via Normandië, Eindhoven (18 september) en Helmond (19 september) in Lierop op het kerkplein aankomt, wordt overgedragen en wordt bewaard in de Mariakapel van de Koepelkerk. Aankomst en overdracht is vanaf om en nabij 21.30 uur.

Burgemeester Dilia Blok zal het vuur in ontvangst nemen vanuit de handen van de lopers van ’t Jasper Sport.

• Zaterdag 21 september (ook de datum van de bevrijding van Lierop!): grootse bevrijdingsherdenking , Frank Doucetteherdenking en aankomst en overdracht vrijheidsvuur op het Frank Doucetteplein. Aanvang 18.30 uur. Medewerking verlenen mannenkoor A Capella, Fanfare en slagwerkgroep St. Willibrordus, trompettist Frank van Gastel en de beide Lieropse gildes. Ondersteund door de gemeente Someren, dhr. Gerard Geboers, basisschool ‘t Rendal en de bewoners van de Frank Doucettestraat. Kranslegging en mogelijkheid tot bloemenhulde bij het monument. Wilhelmus en 1 minuut stilte. Aanwezigheid van vele onderduikers en/ of familie van het kamp Dennenlust, veteranen en oud strijders. Familie van omgekomen Lieroppenaren.

De organisatie is in handen van stichting Lierop 825 (Harrie v.d. Sanden, Michiel en Ben van Bussel) en nieuw sinds onze vorige oproep op Slaponline, Martin Vermeulen.

Wij vragen wederom om nieuwe ambassadeurs voor de vrede. Graag contact met Ben van Bussel!

Zie bijgaand eerder gepubliceerd artikel op Slaponline.