In februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en/of waterschapsbelastingen. Per post in uw brievenbus of digitaal in uw berichtenbox als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid. U ontvangt deze aanslag in opdracht van uw gemeente van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB).

Wist u dat BSOB de belastingtaak voor uw gemeente uitvoert?
BSOB zorgt ervoor dat iedereen die belasting moet betalen (belastingplichtigen) een aanslagbiljet krijgt en betaalt. Voor sommige belastingen hebben ze een WOZ-waarde nodig. Deze bepaalt ook de BSOB. Zoveel mogelijk belastingen van de gemeente staan op één aanslagbiljet. Zo weet u direct hoeveel belasting u voor het hele jaar moet betalen. Met uw belastinggeld draagt u bij aan de veiligheid, de leefbaarheid en de voorzieningen in uw gemeente.

Welke informatie vindt u op de aanslag?
Op de aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.bs-ob.nl vindt u meer informatie en het digitaal loket ‘de Digitale Balie’. Komt u er niet uit? Bel dan de BSOB via 088 – 551 0000. Zij helpen u graag.

Ook ziet u uw nieuwe WOZ-waarde
Voor sommige belastingen (zoals bijvoorbeeld de onroerendezaakbelasting, waterschapsbelasting en eigenwoningforfait) is een WOZ-waarde nodig. Deze bepaalt ook de BSOB. Hoe doen zij dat? De taxateurs van BSOB werken met computer-modellen. Zij vullen een model met allerlei gegevens over de woningmarkt. De computer analyseert de gegevens en huizenprijzen, de taxateur kijkt dit na en stelt vervolgens de WOZ-waarde vast. Bekijk meer informatie over de WOZ-waarde op: WOZ | BSOB .

Bron: Gemeente Someren