De gemeente start maandag 5 oktober a.s. met het plaatsen van bladkorven voor de inzameling van herfstbladeren van particuliere en gemeentelijke bomen in de bebouwde kom. De locaties van de bladkorven liggen vast en worden niet meer gewijzigd. De korven blijven staan tot en met vrijdag 18 december 2020.

Gratis blad brengen naar milieustraat
Bewoners die veel blad willen aanbieden en/of buiten de komgrens wonen, kunnen tussen 12 oktober 2020 en 6 februari 2021 op vertoon van de milieupas hun blad gratis naar de milieustraat brengen en los storten. Ander tuinafval is tegen betaling.

Alleen blad van bomen en struiken
De bladkorven zijn alleen bestemd voor het blad van bomen en struiken. Er mag geen snoeiafval, grond of ander materiaal in worden gegooid. Wanneer er ander afval dan blad wordt aangetroffen in de korven, wordt de bladkorf niet leeggemaakt en wordt de korf na enige tijd verwijderd. Bladkorven die door particulieren zijn geplaatst worden eveneens verwijderd.

Lediging
Lediging van de korven vindt iedere week minimaal één keer plaats op dinsdag en/of donderdag door een zuigwagen. De bladkorven blijven tot en met vrijdag 18 december staan. Als de bladkorf vol is kunt u het blad er direct naast deponeren op een bereikbare plek voor de bladzuiger.

Compost
Een andere manier om van het bladafval af te komen, is door het te verzamelen in de eigen tuin. Als u kleine hoeveelheden blad onderspit of een grote hoeveelheid apart verzamelt, wordt dit compost. Compost houdt vocht vast in de grond en verbetert uw grond.

Veegwagen
Daarnaast rijdt de veegwagen enkele keren door de bebouwde kom om het blad zoveel mogelijk van de straat te vegen.

Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum tel. (0493) 494 888 of kijk op de pagina bladkorven.

Beeld: Pixabay