Maar liefst negen Skills-kandidaten van ROC Ter AA zijn door naar de nationale finales van de befaamde Skills vakwedstrijden. Dit is meer dan de helft van het team gekwalificeerden dat namens de Helmondse mbo-opleider aan de start verscheen.

Een van de negen Skills-kandidaten is metselaar Bram van Heugten uit Lierop.

In de afgelopen maanden vonden er diverse kwalificatiewedstrijden plaats. Zeventien studenten van ROC Ter AA streden door het hele land in verschillende sectoren om de finaleplaats. Het niveau van de Ter AA-studenten blijkt ook dit jaar weer erg hoog.

Skills The Finals is met ruim zestig vakwedstrijden voor vmbo’ers en mbo’ers een showcase van vakmanschap en talent, maar biedt ook een waardevolle gelegenheid voor jongeren om zich te oriënteren op hun eigen loopbaanontwikkeling. In de LOB Experience vind je ruim negentig activiteiten om beroepen te ontdekken, beleven en ervaren.

De finales zijn dit jaar relatief dicht bij huis: in de Brabanthallen in Den Bosch. Zes mbo-scholen in Oost-Brabant, waaronder ROC Ter AA, organiseren dit jaar de finales die 21 en 22 maart plaatsvinden. Toegang is gratis, maar je moet wel vooraf je ticket aanvragen.

Over Skills Heroes
Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijdopdrachten zijn van hoog niveau en vragen vakmanschap van de studenten. Honderden finalisten strijden twee dagen lang om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van Nederland’.

De winnaars van de Skills finals kwalificeren zich voor de Euroskills in Lyon, Frankrijk. Deze vinden plaats in september van dit jaar.