De afgelopen dagen werden de Bonte Avonden van de Kaauw Voetjes gehouden en degenen die erbij waren zullen beamen dat het weer geweldige avonden waren met een gevarieerd amusementsgehalte. De opbouw van het programma bleek uitstekend ingeschat door de commissie Bonte Avonden.

Ook gisteren begon de avond met de vrolijke klanken van de Koepelbloazers, die de binnenkomende bezoekers direct in de juiste stemming brachten met hun aanstekelijke muziek. Vervolgens werd de avond officieel geopend door Prins Boy, het adjudantenpaar en voorzitter Guus Berkers, vice-voorzitter Danny Maas en vorst Koen Sijbers.

Een leuke en verrassende toevoeging aan de avond was de nieuwe presentatrice, Eef van Stiphout, die het beide avonden uitstekend deed. Knap.
Zo kondigde ze gisteren na de opening ook de Jeugdraad aan. De Jeugdraad is een onmisbaar onderdeel van de Bonte Avonden, waarbij de nadruk ligt op het belang van de jeugd, die altijd een prominente rol speelt in Lierop.

Een ander vast onderdeel van de avonden is de dansgroep DNC, voorheen bekend als Démarrage. Met twee mooie optredens lieten zij zien tot welke dansprestaties ze in staat zijn en het publiek genoot dan ook volop van hun danskunsten.

Evenals vorig jaar waren er dit keer drie ‘buitendorpsen’ aanwezig. Twee tonpraoters, Tom van Osch uit Budel en Deurnenaar Hans Verbaarschot. Zij zorgden voor volop humor en vermaak. Tom van Osch bracht op smeuïge wijze het verhaal van een net getrouwde bruid die haar ervaringen van de feestelijke dag en de voorbereidingen deelde. Hans Verbaarschot, in zijn creatie als vrouw van hullie’n Toon, wist de zaal te vermaken met zijn uitstekende komische act. De avond werd afgesloten door het Helmondse duo ‘De Skoepies’, die met komische liedjes en hilarische sketches in het onovertroffen Hellemonds de zaal volop in beweging kreeg.

Altijd verrassend zijn de bijdragen van de Lieropse artiesten op de Bonte Avonden en terugkijkend op de avonden kunnen we zeker niet klagen. Integendeel! Het meest verrassende waren dit keer ‘De Muzikale Mafkezen’ en ”t Vette Vispaleis’. Uiteraard was ook SLAP (Stichting Lieropse Aauw prinsen) weer aanwezig, maar dat is niet verrassend, dat doen ze al zolang we aauw Prinsen hebben in Kaauw Voetenland.

De Muzikale Mafkezen brachten een jonge, frisse act met een TikTok-achtig tintje. Britt van Hoek en Maartje Hesius van de Koepelbloazers, de jongste leden van de groep, verrasten hun collega’s én het publiek met filmpjes en enthousiaste liedjes van hun escapades tijdens hun ‘opleiding’. Het lijkt erop dat ze inmiddels gewend zijn geraakt aan de vreemde capriolen waar ze mee te maken kregen…. de zaal vond het mooi en deed enthousiast mee.

De absolute topper van de avond was ”t Vette Vispaleis’. Het prinsenpaar van 2019, Jan en Rina van Lieshout, vertolkten hun creatie in hun viskraam. De act begon spectaculair met Jan in een bootje op volle zee en bleef scherp en kolderiek van begin tot eind met o.a. geweldige woordgrappen en vette liedjes. Een staande ovatie was hun welverdiende deel.

Ook SLAP bracht een sterke bijdrage aan deze avond. Dit keer met als thema de politiek in de vorm van ‘Collegetour’. De Lieropse politiek was lang niet meer vertegenwoordigd op de Bonte Avonden, maar deze keer was het terug, SLAP kroop in de huid van B&W van de Gemeente Someren, Dilia Blok, Louis Swinkels, Koert Kusters en Willem van Doorn. Zij werden deze avond voor eenmaal vervangen door  Erik Hesius, Klaas van Nuland, Piet van Oosterhout en Ad van Heugten De zaal genoot met volle teugen van de goed uitgevoerde sketches, ondersteund door passende beelden en liedjes.

Bekijk ook de foto’s van Peter Maas in onze slapgalerij.