Op zaterdag begint het Nirwana Tuinfeest altijd vroeg. Om 13 uur mogen de DC Dedly’s aftrappen. Een band uit de buurt, dus een goede garantie om al vroeg volk voor het podium te hebben. Maar ook zonder deze familie en vrienden zou het al aardig volstaan. Southern rock, overtuigend en met veel plezier gebracht.
Call it Off is een onder jongeren zeer populaire punkband. En dus was de Mulitube Stage ook al vroeg redelijk gevuld. Na deze band zouden nog meer punkbands volgen in de tent. Invaller Janez Detd maakte grote indruk met hun covers van punksongs uit het prille verleden. Een feest van herkenning voor velen. Less Than Jake haalde allerlei attributen tevoorschijn en zij maakten de show net zo belangrijk als de muziek. Maar ook weer lekkere hardrock vandaag in de tent. Soms gebeurd het dat een vrij onbekende band begint te spelen voor een halfvolle zaal en dat gedurende het optreden de zaal volloopt. Dit overkwam Bloyatop. Het podium vol Marshall versterkers en knallen maar. Deze band zien we zeker nog een keer op het hoofdpodium terug. The Kyle Gass Band had iets meer moeite het publiek te entertainen maar deze oude rot kreeg toch veel waardering.
Op het hoofdpodium staan meestal de wat grotere bands en een grote naam de laatste jaren is Danny Vera. Wanneer al het publiek een fikse regenbui trotseert om te blijven kijken en luisteren dan weet je dat het een fantastisch optreden is. Danny Vera is een entertainer en rasmuzikant, omringd door vakkundige muzikanten. Admiral Freebee had in het begin van zijn optreden iets meer moeite het publiek te boeien maar na een paar nummers kwam er steeds meer waardering en werd dit een gedenkwaardig optreden.
Niet iedereen op deze uitverkochte zaterdag is constant bandjes aan het bekijken. Er wordt wat rondgelopen, in het gras gezeten, genoten van een speciaal biertje en een keuze gemaakt uit het uitgebreide eetaanbod maar ook wordt er volop bijgebuurt, gezelligheid is voor veel mensen belangrijker dan de muziek.
Op het hoofdpodium start intussen Vant. Een jonge Engelse punkband met al een grote hit op hun naam. Ze speelden een uur en dat was voor velen wel wat lang, het leek allemaal te veel op elkaar. Nadat in de Multitube Stage het inmiddels al genoemde Janez Detd de tent flink op zijn kop zette was het een moeilijke taak voor Starsailor om de duizenden weer naar het hoofdpodium te krijgen. Dit lukte op den duur toch redelijk en mede door de uitstekende zanger kreeg Starsailor de handen op elkaar.
Afsluiter deze mooie dag was een grote naam, The Hives. De verwachtingen waren daarom hooggespannen maar deze werden maar gedeeltelijk waargemaakt. Muzikaal werd er stevig gerockt maar helaas maakte de zanger er meer en meer een one man show van waardoor de aandacht van het publiek steeds meer verslapte. Gelukkig kwamen de hits ook voorbij en dat maakte nog veel goed. Publiek, organisatie en de vele vrijwilligers kunnen weer terugkijken op een succesvolle dag.
Geen incidenten, alleen maar een geweldige sfeer. En dat is Nirwana Tuinfeest, al jaren lang.

Zie ook de foto’s van onze slapfotografen.

Zie ook het sfeerverslag dat Boyke Joosten namens het Contact maakte.