De laatste dag van het Nirwana Tuinfeest start altijd als familiedag. De dit jaar geboren babies worden geshowd, families worden herenigd. Maar ook oude vriendschappen worden in één middag weer in ere hersteld. Er is volop vermaak voor de kinderen en er komt zelfs een heuse rockband, De Hippe Gasten, voor de kinderen optreden. Mooi om te zien hoe zij de rockers in de dop vermaken en bij het optreden betrekken. Zelfs de merchandise is aangepast, de kleinste maatjes zijn aanwezig. En natuurlijk wordt er nog meer muziek gemaakt.

Zondag is niet alleen familiedag maar ook tributedag. Verschillende muziekstijlen komen voorbij, voor elk wat wils. Je kunt meezingen met de hits van CCR, emotioneel raken van Adèle of een pit maken op de snoeiharde klanken van Rage Against The Machine. Het mooie is dat je weet dat het niet de echte bands zijn maar in je beleving staan toch echt je helden in Lierop te spelen. Is Linkin Park helemaal niet dood? Betovert Radiohead je met hun bezwerende klanken? Is het écht niet John Klaus die Enter Sandman staat te zingen? Is Muse bereid in een tent te spelen? Laat de banjo van Mumford and Sons je vrolijk dansen… er was weer een goede keuze gemaakt door de programmeur want geen enkele band stelde teleur!

De afsluiter van Nirwana Tuinfeest 2017 is les Truttes. Vorig jaar speelden zij de tent compleet plat en als dank hiervoor mochten ze nu op het hoofdpodium. Ook nu kregen ze al het publiek van voor tot achter mee met hun indrukwekkende mesh up show. Alles klopt, de muziek, de show, de verlichting en het enthousiasme van de zanger.
Zo kwam op een schitterende manier aan dit Tuinfeest een einde. In alle opzichten was ook deze editie weer een groot succes en we kunnen nu al stellen dat het volgend jaar niet anders zal zijn.

Met grote dank aan alle vrijwilligers, sponsoren en buurtgenoten. Zonder hun medewerking is zo’n sfeervol feest niet mogelijk.
Nu start het binnenseizoen weer van Nirwana dus zien we jullie daar wel weer terug, maar hopelijk niet allemaal tegelijk!

Zie ook de foto’s van ons slaponlineteam.

Bekijk ook weer het sfeerverslag dat Boyke Joosten namens Het Contact maakte van de zondag.