Van Stefan Adriaans kregen we een tijdje geleden onderstaand bericht…

“Het was vorig jaar, op 6 september, 30 jaar geleden dat het nieuwe Lieropse kerkplein officieel werd geopend. Maar voor ons kwam deze dag vooral naar voren waarin een jonge Lieropse vriendengroep plots twee kameraden verloor.

We zijn begin september 1992 bij de opening van het nieuwe kerkplein in Lierop, als er aan ons wordt gevraagd hoe het momenteel met onze neef William Leenen vergaat. Wij weten dan nog van niets en krijgen te horen dat er de afgelopen nacht een ongeluk is gebeurt.

William uit Heusden had in Lierop zijn vaste vriendengroep en ging de avond ervoor zoals normaal met zijn kameraden op stap in het destijds nog bruisende uitgaanscentrum in het dorp Zeeland.

Toen ze in de nacht van 5 op 6 september 1992 met vijf personen in een auto over de Middenpeelweg naar huis reden sloeg het noodlot toe. Ze kregen een ongeluk waarbij Rob Megens (22) uit Lierop en William Leenen (18) uit Asten-Heusden om het leven kwamen. Rob had even daarvoor de hulpdiensten nog te woord gestaan maar overleed even later aan inwendige bloedingen. William raakte in een coma en overleed nog dezelfde week, nadat hij een orgaandonatie had afgestaan”.

Foto’s uit archief Delpher / RHC / Heemkundekring de Vonder.