Op een met ruim 700 bezoekers goed gevuld kerkplein konden we zaterdagavond weer genieten van een prachtige Passie. Wie de binnen-edities van 2016 en 2018 gezien had kon constateren dat de hoge kwalitatieve lat van deze edities ook in deze uitdagende buiten-editie doorgetrokken werd. Het was weer prachtig!

De vele bezoekers trotseerden op velerlei manieren de kou. Er waren bezoekers met een zitplaats die toch maar gingen staan om zich warm te kunnen trappelen en er waren er ook die het – ondanks dat ze een kaartje gekocht hadden – niet aangedurfd hebben en thuis bij de warme kachel zijn gebleven. Zij konden niet weten dat het passiegevoel van de weergoden ervoor zorgde dat de koude noordenwind van de laatste dagen net voor aanvang ging liggen. Hierdoor was het best goed toeven op het knusse kerkplein dat omringd was met tribunes en een prachtig aangelichte koepelkerk. Ook het spel, de zang en de geweldige passieband liet de temperatuur van menigeen stijgen.

Ellen Kusters bracht als vertelster met veel passie haar verhaal tussen de verschillende fases van het lijdensverhaal.

Op het hoofdpodium leverden ook de Passieband, backing vocals en alle spelers een topprestatie. Van sommigen wisten we dat ze het konden omdat ze voldoende podiumervaring hebben maar er waren er minimaal net zoveel die dat niet hadden en nu lieten zien wat ze in hun mars hebben. Ze bewezen dat er nog genoeg talent in Lierop zit, als je ze maar vraagt en dat heeft Erik Hesius aangedurfd, knap!
Tijdens de voorstelling werd er drie keer uitgeweken naar het tweede podium achter de muur van de pastorietuin wat een verrassend effect gaf in het geheel. Ook de bazuinblazers vanuit de twee kerktorens vielen onder de categorie ‘verrassend’.

De mannen van licht en geluid deden er alles aan om het maximale eruit te halen. Met succes! Zij moesten de plaats innemen van de vorig jaar aan corona overleden Peter Meulendijks die zeer belangrijk was voor de organisatie. Erik memoreerde Peter en het daaropvolgende applaus maakte indruk.

Applaus was er nu ook na elk nummer, dit in tegenstelling tot bij de binnen-edities waar het applaus pas klonk na het laatste nummer.

Met ‘alles is liefde’ werd deze Passie passend afgesloten.

Inmiddels is dankzij de medewerking van de bouwploeg en vele deelnemers aan deze Passie het kerkplein weer zoals het was, gewoon het kerkplein!

Bekijk ook de prachtige foto’s in onze slapgalerij die Roland Welten maakte
en het bericht in het ED van Rinus van Houts.