Maria van Gastel-van Meijl (68) uit Lierop ontving vanmiddag de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Dilia Blok speldde bij Maria de versierselen op.

De Kaauwvoetjes
Maria richtte binnen carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes in 1975 de dansmariekes op. Ze traden op tijdens de carnaval en namen ook deel aan diverse toernooien. Naast het dansen heeft Maria r mede de Bonte Avonden opgericht. Toneel, zang, dans en klets stonden daarin centraal. Zelfs buiten de vereniging wist men haar te vinden voor bijdragen aan het carnavalsfeest. Ze zat van 1988 tot 2000 in het bestuur van De Kaauw Voetjes.

Démarrage
Vanuit de dansmariekes van de carnavalsvereniging is rond 1985 dansgroep Démarrage ontstaan. Maria heeft deze club opgericht. Een vereniging waarvan menige Lieropse jongen of meisje lid was en waar ze van haar danspasjes hebben geleerd. Veel voorstellingen en optredens op allerlei evenementen volgden. Maria deed dit ruim twintig jaar met volle overgave.

Omdat bewegen in haar bloed zit, is ze nog steeds instructrice en geeft ze helemaal belangeloos gymles aan verschillende groepen. Vooral 50-plussers laat ze een aantal uurtjes in de week flink bewegen. De gymclub heeft op dit moment ongeveer 40 leden.

De Speledonckers
Maria kwam in 2002 bij toneelvereniging De Speledonckers en nam er diverse taken op zich. Bestuurslid, productieleider bij de voorstellingen voor volwassenen, voor iedere nieuwe productie kostuums maken en attributen verzorgen. Meehelpen bij verschillende evenementen van de vereniging en- hoe kan het ook anders – bedenken en verzorgen van dans en choreografie in diverse producties. Kortom een onmisbare schakel binnen de toneelvereniging die nooit ‘nee’ zal zeggen als men een beroep op haar doet.

Zie HIER de foto’s van Eric Driessen namens Siris.