Theo van Houts (75) uit Someren, in Lierop vooral bekend als ‘meester Theo’ ontving vandaag de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen werden door burgemeester Dilia Blok bij hem opgespeld.

Theo is al twintig jaar actief als vrijwilliger in de gemeente Someren. In 2011 ging hij met pensioen als conciërge op basisschool ’t Rendal in Lierop. Hier had hij dertig jaar gewerkt. Na zijn pensionering is hij verder gegaan als vrijwillige conciërge. Jarenlang zorgt hij met andere vrijwilligers dat de school er verzorgd uitziet, dat alles op voorraad is en dat alles goed functioneert.

Kinderen, ouders en medewerkers starten de dag in een verzorgde omgeving. Leerkrachten kunnen dankzij Theo hun aandacht richten op de kinderen. Door gezondheidsklachten heeft hij moeten besluiten te stoppen met zijn taken bij ’t Rendal.

SV Someren
SV Someren mag sinds 2003 gebruik maken van zijn ervaring als conciërge. Theo is ook hier als vrijwilliger aan de slag gegaan. Twee ochtenden per week verzorgt hij het sportpark en zorgt dat de spelers en bezoekers weten waar ze moeten zijn. Hij staat klaar om vragen te beantwoorden en verzorgt het materiaal. Mede door hem kunnen de 1.400 leden van SV Someren, de bezoekende spelers en toeschouwers de aanwezige faciliteiten gebruiken en genieten van het verzorgde sportpark.

Theo heeft ook veel aandacht voor de bewoners in de verpleeghuizen in Someren. Sinds 2013 gaat hij wandelen met een groep bewoners van Eegelshoeve. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers gaat er elke week een groepje van ongeveer zes bewoners mee. Vanaf 2021 gaat hij met drie andere vrijwilligers ook wekelijks wandelen met bewoners van Sonnehove.

Daarnaast is Theo bij Eegelshoeve actief als redactielid van het blad Het Egeltje. Bij Sonnehove ondersteunt hij bij de organisatie van verschillende activiteiten zoals de kermis en de Winterfair. Theo draagt met al deze activiteiten bij aan vermaak, beweging en gezonde buitenlucht voor deze bewoners. Hij hoopt zo te voorkomen dat er een gevoel van eenzaamheid heerst.

Zie HIER de foto’s van Eric Driessen namens Siris.