Zaterdagavond 4 maart j.l. vond in een overvolle Vurherd de eerste editie plaats van Lierop BeKOORt, en we kunnen na afloop van deze muzikale voorstelling concluderen dat we er intens van hebben genoten.

Rond acht uur trapte gemengd popkoor Stage Fright af, en meteen werd door deze dames en heren de toon gezet. Prachtig meerstemmig gezongen nummers werden aan het talrijke publiek gepresenteerd. We hoorden onder ander Viva la Vida (Coldplay), Uprising (Muse) en Hou vol van Blof voorbij komen. Onder leiding van hun nieuwe dirigente Caroline van der Hulst en begeleid door een groot combo zongen deze dames en heren van Stage Fright de sterren van de hemel. Zonder enige plankenkoorts spatte het van het podium af.

Maar ook de mannen van mannenkoor a Capella kunnen terugkijken op een uitstekend optreden. Onder leiding van Marion van Eijk en begeleid door Rob Domisse op piano zongen de heren vol overgave. Prachtig mooie dag, Mad World, Eres tu, zomaar enkele nummers die we voor de pauze hoorden.

Maar het absolute hoogtepunt voor de pauze was toch wel het optreden van Aron met A Capella samen. Wonderful World klonk als een tierelier. Een ovationeel applaus denderde over het podium heen.

Na de pauze begonnen de dames en heren van Stage Fright met hun tweede optreden in de zaal. Mooi om te zien dat de gehele Vurherd werd gebruikt tijdens hun optreden. Prima zang, prachtig gekleed, mooie choreografie en de prima solisten Marij Minten (You raise me up) en Henriette Jacobs (Circle of Life) maakte het optreden helemaal af. Complimenten!!

Aan mannenkoor A Capella de eer om deze avond af te sluiten, dit deden ze met verve. House of the Rising Sun, Ik ben maar een mens, Rawhide (verzoeknummer voor geluidsman Harrie Bennenbroek) Sound of Silence en als klap op de vuurpijl; Fat bottemed Girls. De zaal genoot met volle teugen. Ook de mannelijke solisten Harrie Gubbels (Eres tu) en Martien (Ties) van Heugten (Ik ben maar een mens, Soun of Silence) waren in topvorm.

Als uitsmijter kregen we nog twee nummers voorgeschoteld die beide koren samen zongen. Als het golft met solist Klaas van Nuland en Multicolor.

Gemengd popkoor Stage Fright en mannenkoor A Capella hebben zich van hun beste kant laten zien en horen. Vele complimenten werden na afloop uitgedeeld tijdens de gezellige afterparty onder de muzikale klanken van Tuloa.

Beide koren zijn, ondanks de Corona perikelen, behoorlijk gegroeid en hebben hun repertoire flink opgefrist met nieuwe bijdetijdse nummers. Deze ingeslagen weg is een weg naar succes, zo bleek gisterenavond wel tijdens de eerste editie van Lierop BeKOOrt. Wie weet tot een volgende keer?

Erik Hesius
namens beide koren

Zie ook de foto’s die Peter Maas maakte in onze slapgalerij.