Gisteren is bekendgemaakt dat het boek ‘In 12 stappen een relaxed kind’ één van de winnaars is van de publieksprijs van het felbegeerde BoekGoud.

Berit Smits, woonachtig in Lierop, won deze publieksprijs in het genre ‘Gezondheid & Persoonlijke ontwikkeling’. Berit werd door het lezend publiek verkozen tot genrewinnaar met het boek ‘In 12 stappen een relaxed kind’.

De publieksprijs is de prijs van het lezende publiek. Bijna tienduizend enthousiaste lezers bepaalden wat hun meest favoriete boek van 2022 was. Via een online verkiezing streden de auteurs onderling om de winnaar te worden in hun eigen genre.

Vanaf vandaag t/m volgende week maandag 13 maart 12:00 uur is de laatste stemronde voor de titel “overall winnaar”.

Veel ouders hebben baat bij dit boek maar weten nog niet dat dit boek er is! Het beschrijft de 12 basisvoorwaarden die een kind nodig heeft om zich relaxed te kunnen voelen!

Wil je Berit helpen om haar boek meer aandacht te geven? Stem dan HIER op haar boek!

Meer info:
Uitgeverij Boekscout organiseert al meer dan 10 jaar de schrijversprijs BoekGoud (voor veelal debuterende auteurs) als tegenhanger van het Boekenbal (voor gevestigde namen). BoekGoud is een aanmoediging om jouw verhaal met anderen te delen.

De tweede ronde start in de week voor de Boekenweek (aankomende zaterdag, 11 maart 2023). Een week die in het leven geroepen is om aandacht te besteden aan het rijke boekenaanbod dat het desbetreffende jaar is uitgegeven.

De publieksprijs is opgesplitst in twee ronden. In de eerste ronde werden er 17 winnaars verkozen in een eigen genre. Het boek ‘In 12 stappen een relaxed kind’ is genrewinnaar en maakt kans op de overall titel.

In de tweede ronde, die dus gisteren van start is gegaan, strijden de genrewinnaars om overall publiekswinnaar te worden. De winnaar van de overall prijs sleept een geldbedrag van €750,- in de wacht.

Samenvatting boek
Wie wil er nou geen relaxed kind? In dit boek vind je handvatten en veel praktische tips om in 12 stappen een relaxed kind te krijgen. Nee, natuurlijk is dit niet altijd haalbaar! Door dit boek te lezen word je wel bewust wat voor een kind belangrijk is om zich fijn en relaxed te voelen. Wat heeft een kind eigenlijk nodig? En daarna aan jou als ouder de taak om hierop in te spelen. Dit boek reikt verder dan de standaardadviezen en is geschreven door een ervaren moeder met veel ervaring als leerkracht en intern begeleider, die als kindertolk ook al vele kinderen en hun ouders heeft mogen helpen. Een boek vol handvatten en praktische tips voor ouders!

Over de auteur
Berit Smits woont samen met haar man, drie kinderen, twee honden en poes in Noord-Brabant. Berit begon als leerkracht op de basisschool. Ieder schooljaar bleek er een groepje kinderen te zijn wat ze graag verder wilde helpen. In eerste instantie dacht Berit dat ze als Intern Begeleider deze groep kinderen wel zou kunnen helpen. Maar helaas bleek in de praktijk dat dit bij symptoombestrijding bleef en niet naar de kern, de oorzaak ging. Al zoekend naar haar passie, kwam ze terecht bij het kindertolken. Het gedrag vertalen van het kind is zeker iets wat naar de oorzaak gaat. Daarnaast heeft Berit haar werk breder getrokken door ook orthomoleculair kindervoedingsadvies te geven en dit nog aan te vullen met magnetiseren, waarbij ze emotionele en/of fysieke blokkades kan verlichten of wegnemen. Berit zoekt dus op verschillende vlakken naar de oorzaak, de kern van een probleem. Allemaal als doel het kind en ouder op lange termijn te kunnen helpen! Zo kwam dit boek tot stand, door alle ervaringen op te schrijven en alles te bundelen in één boek. Een boek vol handvatten en praktische tips voor ouders. Eindelijk voelt het voor Berit dat ze ouders en hun kinderen hiermee daadwerkelijk kan helpen!

Zie eventueel ook ons eerste bericht op 3 februari.

Bron: Uitgeverij Boekscout