Berit Smits uit Lierop bracht vorig jaar een boek uit met als titel ‘In 12 stappen een relaxed kind’.

Uitgeverij Boekscout houdt ook dit jaar de wedstrijd BoekGoud.
BoekGoud is een prijs als waardering voor de auteurs die een boek hebben uitgegeven in het afgelopen jaar.
Vanaf nu kan je weer stemmen op jouw favoriete boek van afgelopen jaar voor de publieksprijs.

Je kan HIER tot en met 28 februari 12.00 uur stemmen.
Het zou mooi zijn als u op het boek van Berit STEMT.

Meer informatie over haar boek:
In 12 stappen een relaxed kind. Wat heeft een kind eigenlijk nodig?
Op overzichtelijke wijze zet Berit Smits in dit boek twaalf basisvoorwaarden voor een relaxed kind uiteen. Hoewel dit einddoel voor ouders wellicht moeilijk te behalen lijkt, zijn haar stappen toegankelijk en makkelijk toepasbaar. In ‘In 12 stappen een relaxed kind’ neemt zij de ouders aan de arm mee en begeleidt zij ze tijdens dit proces. Daarbij kijkt zij verder dan enkel de problemen waar een kind mee kan kampen, maar laat ze ook duidelijk zien waar deze vandaan kunnen komen door de lezer een spiegel voor te houden. Dit psychologieboek wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wie wil er nou geen relaxed kind? In dit boek vind je handvatten en veel praktische tips om in 12 stappen een relaxed kind te krijgen. Nee, natuurlijk is dit niet altijd haalbaar! Door dit boek te lezen word je wel bewust wat voor een kind belangrijk is om zich fijn en relaxed te voelen. Wat heeft een kind eigenlijk nodig? En daarna aan jou als ouder de taak om hierop in te spelen. Dit boek reikt verder dan de standaardadviezen en is geschreven door een ervaren moeder met veel ervaring als leerkracht en intern begeleider, die als kindertolk ook al vele kinderen en hun ouders heeft mogen helpen. Een boek vol handvatten en praktische tips voor ouders.

Over de auteur
Berit Smits woont samen met haar man, drie kinderen, twee honden en poes in Noord-Brabant. Berit begon als leerkracht op de basisschool. Ieder schooljaar bleek er een groepje kinderen te zijn dat ze graag verder wilde helpen. In eerste instantie dacht Berit dat ze als Intern Begeleider deze groep kinderen wel zou kunnen helpen. Maar helaas bleek in de praktijk dat dit bij symptoombestrijding bleef en niet naar de kern, de oorzaak ging. Al zoekend naar haar passie, kwam ze terecht bij het kindertolken. Het gedrag vertalen van het kind is zeker iets wat naar de oorzaak gaat. Daarnaast heeft Berit haar werk breder getrokken door ook orthomoleculair kindervoedingsadvies te geven en dit nog aan te vullen met magnetiseren, waarbij ze emotionele en/of fysieke blokkades kan verlichten of wegnemen. Berit zoekt dus op verschillende vlakken naar de oorzaak, de kern van een probleem. Allemaal als doel het kind en ouder op lange termijn te kunnen helpen! Zo kwam dit boek tot stand, door alle ervaringen op te schrijven en alles te bundelen in één boek. Een boek vol handvatten en praktische tips voor ouders. Eindelijk voelt het voor Berit dat ze ouders en hun kinderen hiermee daadwerkelijk kan helpen.

Harrie van Horik had namens Siris onderstaand intervieuw met Berit.