Van Ingrid en Jan Willem Dubbeldam kregen we onderstaande update van hun plannen met betrekking tot de hulp voor de vluchtelingen op Lesbos.

“Lieve allemaal, superbedankt voor de vele donaties aan Because We Carry (BWC), de NGO die op Lesbos de vluchtelingen helpt door #nietlullenmaarpoetsen. We weten niet altijd wie geld gestort hebben, er zijn al zo’n 130 donaties gedaan. Ook de mensen die we niet persoonlijk kennen of waar we geen telefoonnummer van hebben: bij deze, ook aan jullie, heel veel dank! De lockdown in Griekenland is verlengd en de avondkloktijden zijn uitgebreid. Het houdt ook in dat er tot april geen teams naar het eiland gaan. Ook wij gaan niet in maart. Misschien in mei, maar alles onder voorbehoud. De enkele vaste BWC’ers en resident volunteers voeren nu zo goed mogelijk het werk uit.

Omdat de (structurele) kosten doorlopen, storten we wel alvast het door jullie gegeven geld naar BWC. Daarmee zorgen ze voor o.a. 1500 ontbijten per dag, jassen, slaapzakken, baby carry bags (baby-draagzakken, waar het allemaal ooit mee begon voor deze organisatie), welkom-pakket voor nieuwe mensen, schoonmaakspullen, boodschappen voor pasgeborenen en hun moeders, materiaal om fietsen te onderhouden en spullen voor de kapsalon en barbershop etc.

JW en ik gaan gewoon nog door met vertellen over Lesbos en geld inzamelen voor de mensen daar. Misschien hebben we in mei opnieuw zo’n geweldig bedrag bijeen, waarmee het leven van de vluchtelingen op Lesbos een heel klein beetje beter kan worden. Als je nog wil storten, het is nog steeds heel welkom en kan naar rekeningnummer NL43 RBRB 0692 4907 95 op naam van Dubbeldam en onder vermelding van Lesbos Because We Carry.

Je mag me ook Whatsappen zodat ik je een Tikkie kan sturen, mijn nummer is 06 52 62 11 88. Of mailen naar ingriddubbeldam@live.nl. Ook als je nog vragen hebt.

Nogmaals, heel veel dank voor jullie schenkingen en dat jullie zo betrokken zijn en samen echt een verschil maken”.
HIER staat nog een recent, illustratief artikel uit de Volkskrant over de schrijnende situatie op Lesbos.
Zie eventueel ook ons eerdere bericht.