Van Stefan Adriaans kregen we onderstaand bericht…

“Door alle corona maatregelen konden er geen wedstrijden plaatsvinden en werden vele evenementen in de regio op het laatste moment van de kalenders geschrapt. MAC Lierop had er dus lang naar uitgekeken om zondag 12 september jl. de eerste competitie van het seizoen te organiseren.

Na weken aan voorbereiding was het afgelopen weekend dan eindelijk zover en was iedereen weer present om er mooi evenement van te maken. Met mooi weer, spannende wedstrijden en goede ambiance waren alle ingrediënten aanwezig voor een hele mooie motorcross dag in Lierop.

Plaatselijke favoriet Nick Maas wint afsluitende manche in Lierop
Als bakkenist bij Ruben van Werven was Nick Maas een van de plaatselijke favorieten. Tijdens de afsluitende manche reden ze vanaf de 3e plaats goed weg en stootten vanaf de tweede ronde direct door naar de 1e plek welke zij gedurende de wedstrijd niet meer afgaven. Uiteindelijk gingen met de winst aan de haal. Ook met de openingsmanche hadden zij hun ritme goed te pakken maar waren niet goed weg bij de start. Als 13e moesten ze aan de wedstrijd beginnen maar klommen binnen drie ronden zes plaatsen naar boven en eindigen uiteindelijk op een 7e plaats. Wat hen totaal een 10e stek bij de dagoverwinning opleverde. In de NK tussenstand klimmen zij 6 plaatsen van de 20ste naar een 14e notering.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lins Stijnen & Han van Hal schoven in Lierop met respectievelijk 9e en 7e plaatsen van de 29ste totaal acht plaatsen op naar de 21ste plek in de tussenstand. Marcel van Wanrooij & Brian van Wanrooij schuiven totaal negen plaatsen op en eindigen op een 25ste plaats in de tussenstand.

Wijers/vd Putten klimmen naar 9e plaats in ONK klassement
Stephan Wijers/Loet van der Putten zetten bij de ONK Masters een 9e tijd neer tijdens de trainingen. Met de start van de eerste manche konden ze hun ritme niet goed te pakken krijgen, maar waren uiteindelijk tevreden met het behaalde resultaat en kwamen als 8e over de eindmeet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede manche waren ze redelijk goed weg bij de start en reden bijna de hele wedstrijd op de 5e plaats. Maar in de laatste twee ronden brak de koppeling en was het over en uit voor beide heren. De punten uit de eerste manche leverde voldoende daadkracht om een plaats op te schuiven in de tussenstand.

Bax/Musset houden in Lierop de leiding bij Sidecar Masters kampioenschap
Etienne Bax uit Bergeijk behield samen met zijn Franse zijspanbakkenist Nicolas Musset de leiding in het ONK klassement.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ricardo Phoelich behaald dagoverwinning bij de Quads Masters in de Herselse bossen

Ricardo Phoelich heeft zondag het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Lierop zijn dagoverwinning binnengehaald en blijft daarmee op de 3eplaats in het klassement. Rick Haverdil voert op de 1ste plaats de strijd aan voor Joe Maessen uit Ysselsteyn en Phoelich.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag staan alle rijders aan de start op de finale wedstrijd op circuit de Witte Ruysheuvel in het Brabantse Oss, waar de afsluitende serie van dit seizoen verreden zal worden.

Verslagen KNMV Dutch ONK Sidecar & Quad Masters Lierop…

Rob Fritsen van SIRIS-tv maakten afgelopen zondag een heel mooi sfeerverslag van de Dutch ONK Sidecar & Quad Masters in Lierop.

 

Maar ook verslaggever Jaap Oostermann uit Amsterdam die het gehele Zijspan seizoen volgt maakten een mooi verslag van de wedstrijden in Lierop.

 

Stephan Wijers uit Meijel en Loet van der Putten uit Handel werden nog speciaal gevolgd door Jaap Oostermann die er de volgende reportage maakten. Beiden Zijspan coureurs maakten afgelopen maand hun WK debuut in Tsjechië.

 

Dries Dewitte uit het Belgische Merelbeke maakten verslagen van zowel de ONK als de NK wedstrijden in de Herselse bossen.

 

De complete uitslagen van de wedstrijden van afgelopen zondag in Lierop zijn hier terug te vinden.
KLIK HIER – Uitslagen ONK Sidecar/Quads Lierop
KLIK HIER – Voor het klassement overzicht

Organisatie MAC Lierop is dik tevreden. Samen hebben we het weer voor elkaar gekregen. Vanaf deze plaats bedanken we alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers welke dit evenement tot een groot succes maakte
Bestuur, MAC Lierop

Lees het laatste nieuws op www.maclierop.nl