Van Stef Kornuijt kregen we onderstaand – verlaat – verslag…

Nadat de wedstrijd twee weken geleden werd afgelast wegens slechte weersomstandigheden, die het veld in Neerkant onbespeelbaar maakte, stond op tweede paasdag het inhaalduel op het programma. Bij een zege zou Lierop over Neerkandia gaan, een nederlaag betekende dat de roodwitten in ieder geval niet meer naar boven hoefden te kijken op de ranglijst. Na de goede wedstrijd, maar het teleurstellende resultaat, tegen FC ODA was er genoeg hoop op een goed resultaat.

Die hoop bleek de eerste dag na een weekendje Paaspop echter al snel vervlogen. Door de afwezigheid van Bart en de blessure van Stijn stond er een flink gewijzigde verdediging. Bas en Sem vormden het centrale hart en deden het aanvankelijk niet slecht. Ze konden echter niet voorkomen dat Lierop na een matige openingsfase op achterstand kwam, nadat Han een antwoord schuldig moest blijven op een rebound na eerst wel gered te hebben: 1-0. Over en weer was het verder een weinig spectaculaire eerste helft, waarin veruit het meeste werk voor de ballenjongen was. Die moest aan beide kanten een heel aantal keer uitrukken om de ver over het doel geschoten ballen terug te gaan halen. Lierop ging de rust in met pover spel, een achterstand maar anderzijds ook een tegenstander die wél een hele goede wedstrijd speelde en dus lagen er wel degelijk kansen.

En voor die kansen ging Lierop in de beginfase van de tweede helft dan ook. De eerste was nog voor de thuisploeg, die meerdere inzetten zag mislukken, maar vervolgens kwam er gevaar uit de Lieropse aanvallen. Uit voorzetten van Rens en Kevin kregen Tim Swin(c)kels en Nick hun hoofd net niet tegen de bal. Even later was het Hidde die de lat raakt. Het zat Lierop in die goede fase niet mee, zeker niet toen de aloude voetbalwet even later in werking trad. Valt ‘ie niet aan de ene kant, dan valt de goal wel aan de andere kant en dat gebeurde ook toen Bas de bal verloor. De nummer tien van Neerkandia was er als de kippen bij en maakte het ondanks de handen van Han af: 2-0. Ralf van de Laar had inmiddels Tim Swinkels vervangen en even later kwam ook Jonas er nog in voor Tijn. Veel hielp het niet want na weer een miscommunicatie achterin kwam Neerkandia namelijk eenvoudig op 3-0. Lierop kwam in de slotfase, onder toeziend oog van de huidige coach Mark Lommen én de toekomstig coach Tim van Seggelen niet meer tot grote kansen.

Met de 3-0 nederlaag in Neerkant bewees Lierop zichzelf uiteraard geen geweldige dienst. De kansen om nog te klimmen op de ranglijst lijken als sneeuw voor de lentezon verdwenen te zijn met nog vier wedstrijden te spelen. Met 21 punten staan de roodwitten 9 punten boven de degradatiestreep, wat in principe genoeg moet zijn.

Vandaag wacht de derby tegen ONDO en de laatste drie wedstrijden enkel nog tegenstanders die onder Lierop staan. Succes mannen!