Over twee weken is het zover! De organisatie is bezig met de laatste voorbereidingen en de deelnemers en deelneemsters hebben hun vakantieperiode volop benut om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic.”

In deze bijdrage stellen we een zestal deelnemende oud-profs aan u voor.

PETER WINNEN debuteerde in 1981 in de Tour de France met de eindzege in het jongerenklassement en de legendarische ritzege op de Alpe d’Huez. Twee jaar later won hij opnieuw op de “Nederlandse” berg. Na zijn actieve wielerperiode heeft hij verschillende boeken over zijn wielerpassie geschreven.

KOOS MOERENHOUT werd twee keer kampioen van Nederland bij de profs. In 2000 nam hij deel aan de Olympische Spelen. Hij nam zeven keer deel aan de Tour en is na zijn actieve wielerjaren vooral bekend geworden als ploegleider en is de huidige bondscoach van ons land.

TWAN POELS nam als beroepsrenner vijf keer deel aan de Tour. In 1986 werd hij tweede in de klassieker Gent-Wevelgem. Met een fietsende zoon Xavier en zijn werkzaamheden binnen de organisatie van Daags na de Tour in Boxmeer is Twan nog steeds hecht betrokken bij de wielersport.

PIET ROOIJAKKERS uit het Brabantse Gerwen reed vijf jaar lang in de kleuren van Skil-Shimano. Tien jaar geleden maakte hij zijn debuut in de Tour de France. Hij is werkzaam voor Team Sunweb en fungeert als manager van het bijzonder succesvolle Alecto Cycling Team.

RENÉ KOPPERT tekende na het behalen van de nationale wegtitel bij de amateurs een profcontract bij de legendarische Raleighploeg van Peter Post. In zijn debuutjaar 1982 won hij de prologen van de Dauphiné Liberé en de Ronde van Romandië. Ook kwam hij uit voor Italiaanse wielerploegen. Als organisator van het jaarlijkse “Wielergala” is hij hecht betrokken bij de wielersport.

MARTIN HAVIK sloot zijn profloopbaan af in Italiaanse dienst als knecht van Francesco Moser in de kleuren van GIS Tuc Lu. Veertig jaar geleden stond hij met een derde plaats op het podium van Parijs-Brussel. Hij bouwde een succesvolle maatschappelijke carrière op in de Italiaanse textielstad Prato.

Zie eventueel ook de eerdere berichten:

Vrijdag 9 augustus

Maandag 22 juli

Vrijdag 5 juli

Dinsdag 30 juli