Met deze kop begon de Koepel van april 1977; opvallend in een tijd dat er nog geen ‘schermpjes’ waren. Wie het schreef staat er helaas niet bij, wie het weet mag het zeggen.

Als je nog eens “vijf minuten” tijd hebt, weet je wat je dan moet doen… EENS NADENKEN!

Maak het eens stil om je heen! Zet je radio, je muziekdoos af. Doe je teevee, je lichtbak uit. Sluit je illustraties, je kranten, je tijdschriften.

Draai de knoppen om! Draai de kranen toe! Maak je los uit de vangarmen van de consumptiemaatschappij, die de zuignappen van de reclame als een vreselijke inktvis alle resten van vrijheid en geest uit je wegzuigt!

Maak het stil om je heen. Maak het stil in je binnenste. En neem de koorts op! Je moet weten hoe ver je al dood bent, begraven in de materie, in dat knellende keurslijf van geld verdienen, kopen, verbruiken, profiteren, meedoen, mode volgen!

Je praat, je protesteert op duizend vergaderingen. De armen uit de derde wereld, de armen bij ons hebben niets aan je praten, je discuteren, je protesteren, je emoties.

Ze walgen ervan, omdat ze weten dat je zelf verzuipt in datgene, wat zij moeten missen!

Ze zullen je pas ernstig nemen in de mate, dat je consumptiekoorts daalt. Ik weet iets tegen consumptiekoorts, wellicht het enige dat helpt, nl SOBERHEID ASCESE!