Vandaag is het precies 22 jaar geleden dat het eerste ‘Lierops Nieuws’ werd geplaatst op de eerste officiële website van slaponline. Na enkele maanden hobbyen via een gratis provider/site begon het op 17 maart 2001 écht! En we zijn er nog steeds, gelukkig.

Het principe dat we hadden vanaf de start was:
1. ELKE DAG nieuws (lukt nog steeds);
2. Lierop is zoveel mogelijk ZELF redactie (wij redigeren eventueel en plaatsen, mits niet kwetsend; wanneer er geen nieuws binnenkomt gaan we zelf ‘aan de gang’);
3. NIET commercieel;
4. GRATIS (hebben het er een paar jaar geleden wel moeilijk mee gehad omdat onze enige inkomstenbron, het ‘Slaponline Jeu de Boules Toernooi’ niet door kon gaan vanwege corona en we extra kosten hadden in verband met diverse claims over beeldrechten. De actie ‘Vrienden van Slaponline’, geïnitieerd door Mark en Doretti van Horik hield ons toen op de been. Hulde voor hen en de vele giften van onze bezoekers. We hopen dat deze actie voorlopig niet meer nodig zal zijn.

In de loop der jaren is er wel iets veranderd in de opzet van de site. De website werd in 2017, na 16 jaar trouwe dienst, gratis nieuw gebouwd – en onderhouden – door Roland Welten omdat de software van 2001 op omvallen stond. Ook social media kwam erbij (inmiddels 913 volgers op Facebook), maar de basis bleef altijd hetzelfde… geen hinderlijke advertenties en geen categorieën in nieuwsitems maar alles bij elkaar zodat onze bezoekers ook meekrijgen wat er in Lierop nog meer gebeurt dan alleen hun eigen interesses. Alles om een bijdrage te leveren aan de verbinding binnen het Lieropse.

We zijn blij dat onze oproep naar fotografen die incidenteel vrijblijvend foto’s willen maken voor slaponline twee resultaten heeft opgeleverd. Camiel Tromp en Wilco de Jongh hebben zich hiervoor aangemeld en daar zijn we hartstikke blij mee.

Onze agenda wordt steeds belangrijker nu de fysieke fanfarekalender er niet meer is, met dank aan de fanfare die hun verzamelde gegevens elk jaar doorsturen naar slaponline. Wij plaatsen deze in onze agenda en completeren vervolgens de agenda met actuele gegevens die gedurende het jaar in het nieuws verschijnen.

Wij bedanken onze trouwe Lieropse bezoekers maar ook bezoekers buiten Lierop die steeds meer onze website bezoeken of vriend worden van onze Facebookpagina. We zijn trots op het aantal bezoekers dat we elke dag genereren, dan hebben we het gevoel dat het werk niet voor niets is.