Deze week is het precies twintig jaar geleden dat het eerste ‘Lierops Nieuws’ werd geplaatst op de eerste officiële website van slaponline. Na enkele maanden hobbyen via een gratis provider/site begon het op 17 maart 2001 écht! En we zijn er nog steeds, gelukkig.

In de loop der jaren is er nogal wat veranderd. De website werd in 2017, na 16 jaar trouwe dienst, nieuw gebouwd omdat de software van 2001 op omvallen stond. Ook social media kwam erbij, maar de basis bleef altijd hetzelfde… geen categorieën in nieuwsitems maar alles bij elkaar zodat onze bezoekers ook meekrijgen wat er in Lierop nog meer gebeurt dan alleen hun eigen interesses.

‘Elke dag’ nieuws over Lieropse aangelegenheden of zaken die interressant kunnen zijn voor Lieroppenaren. Van slingerende poepzakjes tot de restauratie van de Koepelkerk; van gratis blokfluitlessen die de fanfare aanbiedt tot geluksroutes die zijn gemaakt en verspreid door Lierop Leeft. Ook overleden Lieroppenaren komen voorbij net als Contactjes en berichten van alle Lieropse verenigingen, al gaan deze het afgelopen jaar vooral over afgelastingen. Hopelijk wordt dit de komende maanden weer als vanouds!

De opzet van de oude website is HIER nog te zien. Daarin – maar ook in ons archief – staan nog alle berichten tot 2017, helaas zonder foto’s, want die hebben we er noodgedwongen allemaal uit moeten slopen na de diverse claims die we hebben moeten betalen. Gelukkig was er de actie ‘Vrienden van Slaponline’ van Mark en Doretti van Horik die onvoorstelbaar vele bijdrages opleverde waarvoor we iedereen bedanken. Het was geweldig!