Er is dit jaar 44 keer geraden op de toen nog onbekende Prins. Zes daarvan hadden het goed door Thijs van Heugten te kiezen als nieuwe Prins van de Kaauw Voetjes.

Al op het podium heeft Prins Thijs de hints uitgelegd maar voor wie het niet of niet goed gehoord heeft hieronder de uitleg van Thijs zelf…

HINT 1: Chasse patate
Deze hint heeft een korte introductie nodig voor wat het woord betekend. Het komt namelijk uit het wielrennen wanneer er een kopgroep is en een heel groot peloton. Zodra renners uit het peloton naar de kopgroep willen fietsen kunnen zij in een chasse patate belanden (term). Dit gebeurt namelijk als zij uitzichtloos voor het peloton fietsen en nooit bij de kopgroep zullen komen.

– Deze hint slaat in mijn geval op de voorgaande jaren van de carnaval. De familie van Lieshout vormt met Jan, Henri, Huub, Bert en Jan jr. een kopgroep. Terwijl de overige families het peloton vormen. De familie van Heugten zit met ons pap en ome Jos (samen met mij) in de chasse patate. We proberen met man en macht ze in te halen, maar eigenlijk is het uitzichtloos. Hopelijk praten we over 10 jaar anders…

HINT 2: Poep
Deze hint is een stuk korter uit te leggen. Als je mijn naam Thijs letterlijk achterste voren uitspreekt, dan zeg je “Sjiht”. Met een zachte H is dit in het engels ‘poep’.

HINT 3: Voorspel
Voorspel heeft twee betekenissen.

Allereerst van het werkwoord voorspellen: De rijdende rechter Piet van Bommel had namelijk vorig jaar tijdens de bonte avond al voorspeld dat er dit jaar weer een van Heugten prins zou worden, nadat alweer de zoveelste van Lieshout prins was geworden. Als tweede zat ik in het voorspel van deze carnavalseditie, namelijk in Expeditie Onthulling.

Een van de stemmers op Thijs zal met de prinsenreceptie door loting bekend gemaakt worden. De inzenders die op hem stemden kunnen dan proberen hun briefje uit ‘het potje’ te pakken (de tijd wordt nog bekend gemaakt). Hij/zij gaat natuurlijk weer met een mooie prijs naar huis.

Onderstaande inzenders ‘gokten’ goed…
Toon Hesius
Ine van Lieshout
Aad van Bussel
Stijn Hesius (van hem kregen we al op 17 augustus zijn voorspelling binnen!)
Jan van Lieshout sr (2x)

… en we eindigen met de lijfspreuk van de nieuwe Prins:
’n Pilske in de hand, dan tikken we ‘m an,
In ons Kaauwvoetenland, mi Heuga broeders veur an!

Eindstand van het raden is HIER te vinden.
Zie hieronder ook het interview van het prinsen- en adjudantenpaar door Siris.