Na een bouwperiode van 10 maanden, is het bijna zover. bouwbedrijf van den Heuvel is klaar met het verbouwen van de rijksmonumentale boerderij aan Laan ten Boomen 30 tot een kleinschalig wooninitiatief voor jongvolwassenen met een beperking. De ouders van Stichting ‘Liever in Lierop’ kunnen dan zelf verder aan de slag met schilderen, vloeren leggen, inrichten en vooral met het opnieuw aanleggen van tuin, straatwerk en parkeerplaatsen.

De unieke woonplek in een groene oase van ruimte en rust, zal dan in oktober eindelijk echt gerealiseerd zijn. Een eigen thuis voor 12 jongeren die structuur en weinig prikkels nodig hebben, waar het jachtige tempo van onze maatschappij even niet aan hen wordt opgedrongen. Wél met voldoende sociale contacten en lieve begeleiders die hen op positieve wijze proberen uit te dagen steeds zelfstandiger te worden.

Elke bewoner gaat een ruime studio huren met eigen kitchenette, douche en toilet.
De begeleiding en huishoudelijke ondersteuning wordt ingekocht vanuit de gezamenlijke PGB’s. Een WLZ of WMO indicatie voor begeleid wonen is dan ook een vereiste. Minimaal 4 dagen in de week gaan de bewoners naar hun werk, opleiding of dagbesteding. Buiten die tijden, ook in het weekend en ’s nachts, is er begeleiding aanwezig.
In lijn met de visie van de stichting zijn er woonplekken voor bewoners die meer of minder begeleiding nodig hebben: wie veel nabijheid nodig heeft, krijgt een plekje dichtbij de zorg en wie veel zelf kan, maar wel geholpen moet worden met dagstructuur en sociale contacten, kan een huisje met een eigen voordeur buiten op het terrein krijgen.

Er zijn nog enkele studio’s buiten en één studio binnen beschikbaar.
Wie komt in aanmerking?
• mensen met een PGB voor begeleid wonen uit WLZ of WMO
• tussen de 18 en 35 jaar
• met een licht verstandelijke beperking, NAH, chronische ziekte, ASS, lichamelijke beperking of een combinatie hiervan

Met ouders die
• graag mee blijven bepalen hoe de zorg voor hun kind er uit ziet
• bereid zijn een handje mee te helpen in de stichting
• bereid zijn een financiële bijdrage te leveren
De toewijzing geschiedt middels een matchingprocedure.

Meer informatie is te vinden op www.lieverinlierop.nl

Zondag 21 juli kan er alvast in het huis een kijkje genomen worden door mensen uit de doelgroepen en hun ouders of vertegenwoordigers. Ook doorverwijzers uit de zorgsector zijn welkom.
Van 10 tot 16.30 zullen er rondleidingen gehouden worden. Men kan zich vooraf aanmelden voor één van de tijdblokken:
10.00 -11.30 u
11.30 -13.00 u
13.30 – 15.00 u
15.00 – 16.30 u
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@lieverinlierop.nl

Andere belangstellenden zullen nog voldoende gelegenheid krijgen om het wooninitiatief te komen bekijken op één van de open dagen die in september zullen plaatsvinden. Meer informatie hierover zal in de media volgen.

Sandra de Vreede