De metamorfose van de Nirwana tuin en directe omgeving is in volle gang. Vrijdag is alles gereed om weer duizenden bezoekers te ontvangen op het Nirwana Tuinfeest. Het begint traditie te worden dat op vrijdag de gitaarmuziek overheerst. Allerlei muziekvormen waarin de gitaar de hoofdrol speelt komen voorbij dus neem je oordoppen mee! Het belooft weer een internationaal feestje te worden met bands uit de USA, Engeland, Zweden, België, Limburg maar ook nog voldoende Nederlandse bands. En gelukkig ook Lieropse inbreng met Coen van Oosterhout bij Agitator. Helaas voor de vrouwenliefhebbers en feministes, er zal op deze vrijdag geen enkele vrouw het podium betreden!

Enkele bands hebben al vaker op het Tuinfeest gestaan en dit geldt zeker voor Navarone. Sinds hun bestaan waren ze bijna jaarlijks in Lierop te zien. Als zichzelf of als indrukwekkende tribute band. Hopelijk heeft hun deelname aan de Voice niets veranderd aan hun spontaniteit en muzikaliteit.

Tijdens de vrolijke punk van Pennywise zal er weer volop gesprongen en met bier gegooid worden. Grote naam uit het verleden is The Darkness. Zij hadden wereldhits met o.a. I believe in a thing called love. Benieuwd of de hoge noten nog gehaald worden.

De Heideroosjes zullen deze dag afsluiten. Enkele jaren geleden stopten ze tot verdriet van velen maar nu zijn ze weer even terug. Deze pauze heeft de band ongetwijfeld nieuw elan gegeven en dus zal het spreekwoordelijke dak er wel weer af gaan.

Het zal er dus stevig aan toe gaan deze vrijdag met weinig rustpuntjes. Maar die zijn er zaterdag genoeg.

Ton