Na al het gitaargeweld van vrijdag zal het er op zaterdag iets rustiger aan toe gaan. Maar vrees niet, het zal geen bejaardenuitje worden. Het wordt een lange dag met veel verschillende muziekstijlen. Je moet wel een heel extreme smaak hebben om deze dag niets mooi te vinden. En vrouwen op het podium!!

De beloofde rustpuntjes zijn met name Nona en Novastar. De laatstgenoemde blinkt uit in kwaliteitspop en Nona zal veel mensen in vervoering brengen met haar stem en mooie arrangementen. De liefhebbers van hitjes moeten vooral naar The Wombats (Lets dance to Joy Division), De Jeugd van Tegenwoordig (Sterrenstof) zijn. Brass Against uit Amerika zal voor velen een verrassing zijn. Rockcovers van o.a Tool en Rage Against The Machine worden uitgevoerd in een geheel nieuw jasje met blazers. Zeker de moeite waard om deze band in de tent te bezoeken.

Uiteraard is er ook weer plaats voor Nederlandse bands en dan wil ik met name Indian Askin en Vendetta Drive noemen. Rock, psychedelisch en toch vernieuwend. Uitsmijter Gogol Bordello was enkele jaren geleden ook de afsluiter van het Tuinfeest en wie er toen bij was zal begrijpen waarom ze nu weer uitgenodigd zijn. Gipsyrock in optima formo, je komt ogen en oren te kort.

Maar je hoeft niet alleen maar naar bands te kijken. Er is de speciaal bieren bar waar Guus weer zijn plaatjes draait en er is meer dan voldoende te eten. Of je gaat lekker even in het gras liggen, beetje naar de mensen kijken… er komt echt van alles voorbij….

Ton