Zaterdag hebben we eindelijk weer een band met Lierops bloed op het podium. Sea on Fire met Finn van Lieshout en Lars van Lieshout. Een jonge band en al meteen op het hoofdpodium. Ze spelen allemaal eigen nummers, wat bijzonder knap is voor zo’n jonge band. Zij openen het Tuinfeest maar er zal al genoeg publieke belangstelling zijn.

Orange Skyline was in 2014 en 2015 een populaire band en ze hadden een grote hit met A Fire. Daarna een beetje in de vergetelheid geraakt. In 2022 brachten ze een nieuw album uit en vandaag mogen ze aan het Nirwana publiek laten zien dat ze terug zijn.

Natuurlijk is er ook plaats voor nederlandstalige muziek op het Tuinfeest. Te beginnen met Thijs Boontjes. Vaak te zien op tv en met name zijn virtuoze hammondspel maken indruk. Liedjes met een lach en een traan en geschreven met een scherpe pen. Thijs heeft momenteel een hit met De vrouw van de dominee.

En we gaan weer terug naar de gitaren. Wodan Boys omschrijven hun muziek als gewelddadig en chaotisch. We zullen eens gaan kijken of dat waar is.

De liefhebbers van hits komen nu volledig aan hun trekken. Ronde is een uiterst succesvolle band die hit na hit scoort. Ongetwijfeld wordt dit optreden een van de hoogtepunten van het Tuinfeest.

De grootste verrassing dit jaar kan Prins S. en de Geit wel eens worden. Nog niet zo bekend bij het grote publiek maar ze zijn up and coming. Stevige beats, grappige nederlandstalige teksten en een zanger die lijkt te zijn weggelopen uit de Haagse New Kids. Zeker gaan kijken.

De Californische punkband Zebrahead komt weer naar Lierop. Niet alleen keiharde punk maar ook ska en hip hop. Volop afwisseling dus, succes gegarandeerd. Het optreden is wel rond etenstijd maar het volume zal hard genoeg zijn om mee te genieten.

Wil je echt eens iets anders dan moet je zeker naar The Haunted Youth gaan kijken. Psychedelisch, dromerig. Laat je onderdompelen in deze droomwereld.

Als je dan weer helemaal Zen bent kan je gaan genieten van The White Lies. een wereldband met een aantal grote hits op hun naam. Ritmisch en melodisch. Kom dus op tijd naar het hoofdpodium want het veld zal snel volstromen.

Er zijn al een aantal bands geweest die punk met andere muziekstijlen combineren. The Dreadnoughts gooien een folksausje over hun punkmuziek. Folk doet het altijd goed op het Tuinfeest, vooral wat later op de avond als er al wat goudgele rakkers naar binnen zijn gegoten. Dus dit optreden zal zeker een feestje worden.

De afsluiter op zaterdag is meestal een bekende band. Maar bij deze editie van het Tuinfeest is een afsluiter geboekt die niet bij iedereen een belletje zal doen rinkelen. Frank Carter and the Rattlesnakes is een grote band in Engeland. Het nummer Lullaby heeft maar liefst 18 miljoen streams op Spotify. Een charismatische punkband die de kwaliteiten heeft om het veld in een kolkende springende arena te veranderen.

Ton

Zie eventueel ook de aanvulling van de opbouwfoto’s.