Bij het imposante gedenkteken aan de Vaarsehoefweg in Lierop is afgelopen zaterdag een stijlvolle herdenking gehouden.

Op een gepaste wijze is in een kring van buurtbewoners, genodigden en passanten een hommage gebracht. Op deze datum destijds, 12 augustus 1942, zijn de bemanningsleden door oorlogsgeweld om het leven gekomen.

Voorzitter Ben van Bussel van Lierop 825 heeft aan de hand van de beschikbare documentatie over de crash en de trieste oorlogsbeelden een herdenking uitgesproken. Vervolgens zijn de namen van de vijf bemanningsleden persoonlijk herdacht.

Dankwoorden zijn er te beluisteren voor de buurt Berkeindje, Vaarsehoefweg en Vaarsehoef voor het onderhoud van dit imposante gedenkteken, dat door velen wordt bezocht.

De Stichting ‘Wehrmachthuisje’, vader Harrie en zoon Harry Bakermans en namens Lierop 825, Ben van Bussel, Michiel van Bussel en Harrie van der Sanden, hebben bij het imposante gedenkteken aan de Vaarsehoefweg in Lierop bloemen neergelegd.

Alle inzittenden zijn bij deze crash om het leven gekomen en zijn begraven in de graven 106 – 110  op de begraafplaats van ‘De Oude Toren’ te Woensel (Eindhoven).

Harrie van der Sanden
namens Lierop 825

Headerfoto: Een hommage aan de vijf bemanningsleden, die door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen (Foto Harrie van der Sanden).