Na een middag jubileum-activiteiten bij de SV Lierop kwam vanavond na de huldiging van de jubilarissen de grootste verrassing voor alle aanwezigen toen onze burgemeester Dilia Blok met gevolg (wethouders Theo Maas en Louis Swinkels) binnenkwam en aankondigde dat onze koning het behaagd had oud-voorzitter Willy van den Elzen te benoemen tot  lid in de Orde van Oranje Nassau. De tjokvolle kantine reageerde enthousiast op deze mededeling. Na haar verhaal over het waarom spelde ze de Koninklijke Onderscheiding op bij de inmiddels van de verrassing bekomen gedecoreerde.

Maar dat was nog niet alles! Er werd weer om een moment stilte gevraagd. De burgemeester had nog een verrassing. Toon Hesius werd naar voren geroepen en toen was snel duidelijk dat ook Toon een Koninklijke Onderscheiding kreeg. Ook hij kreeg een enthousiaste reactie van de aanwezigen en een verhaal van zijn verdiensten voor de SV maar ook van andere verenigingen in Lierop. 

Beiden hebben veel betekent voor Lierop en doen dat nog steeds. Daarom zijn hun onderscheidingen zeker op z’n plaats. Dik verdiend zeggen ze dan, en daar sluiten wij ons bij aan.

Zie voor de officiële melding en foto’s het bericht van Willy en Toon.