Het is bijna zover. Volgende week zal er 50 jaar voetbalgeschiedenis geschreven worden in de Lieropse gemeenschap. De afdeling Veteranenvoetbal van de SV Lierop bestaat 50 jaar en dit zal van donderdag 8 juni t/m zaterdag 10 juni a.s. worden gevierd.

‘We hebben altijd wel zin in een feestje’ zegt Jan Bekx, één van de drie leden van de jubileumcommissie die verder bestaat uit Twan van Brussel en Hans van Moorsel. Allen nog actief lid van de Veteranen. Dankzij de inzet en bezieling van velen is het veteranenvoetbal binnen de vereniging Lierop niet meer weg te denken. Al was het alleen maar om de gezelligheid! Een jubileum om trots op te zijn en dus iets wat men niet zomaar voorbij kan laten gaan. Veel veteranen van het eerste uur mogen dit jubileum zelf nog gaan meemaken. Te beginnen met vier jubilarissen die nauw betrokken waren bij de oprichting van de veteranen: Geert Hurkmans (86), Frans Aben (85), Piet van de Ven (80) en  Piet Raijmakers (80). Ook veel anderen hebben hun bijdrage geleverd aan 50 jaar veteranenvoetbal in Lierop en velen doen dit nog steeds. Als speler, bestuurslid, leider, trainer, donateur, supporter of sponsor.
Het veteranenteam werd in 1967 opgericht door een aantal spelers van de seniorenteams van SV Lierop die de respectabele leeftijd van 30 jaar naderden. In die tijd vond men dat aan de erg oude kant om op zondag nog te voetballen, dus hield menigeen rond die leeftijd op met actief voetbal. Maar bij een aantal was de liefde voor het spelletje nog erg groot en daarom ontstond het idee om een veteranenteam te beginnen. Het bestuur van SV Lierop stond dat, onder een aantal voorwaarden, schoorvoetend toe. Daardoor startte de afdeling veteranen met 26 leden als een ‘clubje binnen de club’ en dat gaf in de jaren daarop soms problemen. Die werden uiteindelijk samen goed opgelost en zo groeide de afdeling veteranen uit tot een gewaardeerd onderdeel van SV Lierop. Naast het actieve voetbal en de gezellige ‘derde helft’ organiseerden de veteranen allerlei activiteiten om de clubkas te spekken. Dat varieerde van loterijen en toernooien tot en met het bemannen van de garderobe bij de Bonte Avonden. Befaamd waren de wedstrijden op kermiszaterdag tegen het eerste elftal van Lierop en later tegen de familie van de Ven. De veteranen gaan met de tijd mee en liepen wat betreft de digitalisering zelfs voorop binnen de vereniging want als eerste afdeling openden zij hun eigen website. Die werd vooral gebruikt om wedstrijdverslagen op te plaatsen met daarin de traditionele quote van de wedstrijd.  Want humor en gezelligheid staan voorop en dat zal te merken zijn bij de viering van het jubileum.

Het jubileumprogramma:

Donderdag 8 juni 2017: Voetbal-pubquiz
Het jubileumprogramma begint op donderdagavond met een voetbal-pubquiz in de kantine van Sportpark de Renkant voor leden en aanhang van SV Lierop.

Vrijdag 9 juni 2017: Voetbalwedstrijd met ‘eigen volk’
Jubileum voetbalwedstrijd tussen de actieve veteranen  tegen een team van de kinderen en kleinkinderen van de veteranen. Op Sportpark De Renkant. Aanvang wedstrijd: 19.00 uur.

Zaterdag 10 juni 2017: Verrassingsdag
Dit wordt een dag vol verrassingen voor alle veteranenleden en hun partners!