De slagwerkers van fanfare Sint Willibrordus zijn ‘hot’ sinds hun optreden bij Lierop Live. Onder andere hun trapact is niet onopgemerkt gebleven. Ze kregen een uitnodiging om op 4 februari in den Bosch ‘op te draven’ bij de KWPN Stallion Show 2017 die van 1 t/m 4 februari wordt gehouden.
Het KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden waarbij in Nederland 2.000 leden zijn aangesloten. Op de slotdag zal Valegro, het topdressuurpaard waarmee Charlotte Dujardin drie gouden en een zilveren olympische medaille behaalde uitgezwaaid worden middels een grootse show waarin ook de Lieropse slagwerkgroep gevraagd is hun medewerking te verlenen. Anneke Schröder uit Mierlo die in opdracht van KWPN deze show in elkaar zet kwam bij de Lieropse slagwerkgroep uit via hun optreden tijdens Lierop Live. Zij gaan voor de show een deel van de muziek verzorgen. Over de slagwerkgroep zegt Anneke in het Eindhovens Dagblad o.a.: ‘Die jongens zijn heel goed en hebben een instructeur die in is voor nieuwe dingen. Ze verrassen mij altijd’.
Naast het optreden in den Bosch waren enkele Lieropse slagwerkers (Jimmie van Bussel, Stan Verbeek, Willy Tijssen en Arjen van Deursen) ook uitgenodigd voor Rhythm i the House 2.0 dat afgelopen zaterdag in Vlieden werd gehouden. Zij bespeelden vooral de melodische instrumenten. Wij wensen de slagwerkers veel succes in den Bosch.